Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κοτταρίδη (καθ. Οικονομικών): Η πληρωμή μισθών και συντάξεων με υποσχετικά ομόλογα θα δημιουργήσει δύο Ελλάδες

Απόλυτη επιβεβαίωση του Rigillis18 από την καθηγήτρια οικονομικών κυρία Κωνσταντίνα Κοτταρίδη η οποία δήλωσε στο mega ότι με την καθιέρωση πληρωμής από πλευράς δημοσίου με IOU, δηλαδή υποσχετικών ομολόγων, θα δημιουργηθούν «δύο Ελλάδες». Εκείνη που θα κινείται στην αγορά μέσω IOU και εκείνη που θα κινείται μέσω των ευρώ.
Η καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά προέβλεψε ότι θα δημιουργηθεί «μαύρη αγορά» για την διακίνηση του ευρώ και θεωρεί δεδομένο ότι το IOU θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ με το που θα εμφανισθεί στην αγορά γιατί όλοι θα προτιμούν τις συναλλαγές με ευρώ ενώ οι όποιες συναλλαγές με IOU θα γίνονται αναγκαστικά.

Η κυρία Κοτταρίδη, θύμισε μάλιστα ότι το IOU ως μέσον πληρωμής είχε χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση της Αργεντινής λίγο πριν τη χρεοκοπία, ενώ διευκρίνισε ότι όταν το χρησιμοποίησε η Πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ το έπραξε με ασφάλεια καθώς είχε πίσω της την εγγύηση της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας.
Συνεπώς – και όπως καταλάβατε- τζίφος και αυτή η προτεινόμενη λύση για την κυβέρνηση η οποία απεγνωσμένα ζητεί διέξοδο, αλλά χωρίς να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω στην αναζήτηση ενός «έντιμου συμβιβασμού».
Η κυρία Κοτταρίδη θύμισε ότι σε αρθρογραφία του το 2011 και ο κ. Βαρουφάκης είχε ταχθεί κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Rigillis18.blogspot/ ΤΚ9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.