Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Στρατηγικής σημασίας λάθος η με νόμο αποφυλάκιση του Ξηρού για τους Αμερικανούς- Γιατί είναι έξαλλες οι ΗΠΑ με τον Τσίπρα- Το 45αρι της «17Ν» ισχυρότερο από το κράτος δικαίου;

Λάθος στρατηγικής σημασίας για τα μηνύματα που στέλνει στην παγκόσμια κοινότητα χαρακτηρίζουν αμερικανικοί διπλωματικοί κύκλοι την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να προχωρήσει στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού μέσω φωτογραφικής νομοθετικής ρύθμισης.
Οι Αμερικανοί είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο γιατί αποφυλακίζεται ένας από τους δολοφόνους Αμερικανών πολιτών και
εκ των εγκεφάλων μιας τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία επί 30 χρόνια είχε ως βασικό στόχο της, στις δολοφονικές επιθέσεις που έκανε, τις ΗΠΑ, αλλά γιατί μέσω της κίνησης αυτής η ελληνική κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα και εμφανίζεται να αμφισβητεί την βασική πολιτική στρατηγική της Ουάσιγκτον.
Θυμίζουμε ότι από τους «δίδυμους πύργους» και μετά όλη η εξωτερική και στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ στηρίζεται στο δόγμα του πολέμου κατά των όπου γης τρομοκρατών. Με την εμμονή της η κυβέρνηση Τσίπρα να νομοθετήσει για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, ουσιαστικά αμφισβητεί αυτήν την πολιτική που θέλει το κράτος να είναι αμείλικτο έναντι πάσης φύσεως τρομοκρατών.
Όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα φανούν άμεσα στο μείζον πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, την διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς οι ΗΠΑ δεν φαίνονται πλέον διατεθειμένες να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στους εταίρους. Αντιθέτως φαίνεται ότι θα στρέψουν όλη ο την πίεσή τους για σύναψη μιας συμφωνία προς την πλευρά της Αθήνας.
Και στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η αποφυλάκιση ενός τρομοκράτη, ουσιαστικά ισοβίτη και η μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό για ανθρωπιστικούς λόγους, θα μπορούσε να γίνει όταν πλέον τα περιθώρια επιβίωσής του ή παροχής καλύτερων υπηρεσιών εντός φυλακών έχουν εξαντληθεί και φυσικά, χωρίς να υπάρξει ειδική νομοθεσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλα πρόσωπα. Εκτιμάται – και το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Εγκληματολογίας κ. Πανούσης, ότι η αποφυλάκιση Ξηρού μπορούσε να γίνει και με την ισχύουσα ως χθες νομοθεσία αλλά και με χάρη, για ανθρωπιστικούς λόγους, από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η διαφορά είναι τεράστια, καθώς αφ’ ενός θα είχε αποφευχθεί ο αρνητικός θόρυβος και δημοσιότητα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις σχέσεις βουλευτών και υπουργών της με τα κυκλώματα περί την τρομοκρατία και αφ’ ετέρου ο Σάββας Ξηρός για να πάρει χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έπρεπε να υποβάλει σχετικό αίτημα, που σημαίνει ότι θα δήλωνε μεταμέλεια για τις δολοφονίες και τις δολοφονικές επιθέσεις που έχει διαπράξει. Τώρα θα φύγει από την φυλακή σαν «κύριος», χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει μια συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, και στη συνείδησή του δικαιωμένος για όσα εγκληματικά έχει πράξει, αφού ποτέ δεν υποχώρησε για τις ιδέες του. Αντίθετα εκείνος που υποχώρησε είναι το κράτος που ο ίδιος πολεμούσε.
Αν λοιπόν αυτό είναι το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο κ. Τσίπρας με τον αντι- τρομονόμο, τότε το πέτυχε. Καθώς πλέον στη συνείδηση κάθε πολίτη εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι το 45αρι της «17Ν», τελικά, ήταν ισχυρότερο από το δίκαιο του νόμου. Ενός νόμου που διέπεται από μεγαθυμία αφού δέχεται τη συγγνώμη και τη μεταμέλεια και δίνει χάρη για ανθρωπιστικούς λόγους, ακόμα και στον πιο στυγνό εγκληματία, αρκεί να πείσει ότι μετάνιωσε για τις έκνομες πράξεις του.

Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.