Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η “ψύχωση δικαίωσης” της ΝΔ αφήνει την κοινωνία χωρίς εναλλακτική (Αναδημοσίευση από τα ysterografa.gr)

Posted By: Μαρίκα Λυσιάνθηon: March 26, 2015In: Αναλύσεις
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μεγάλη Παράταξη. Πολιτική Παράταξη. Με ιδεολογικό εφαλτήριο τον χώρο της Κεντροδεξιάς, και πολιτικό ακροατήριο πολύ ευρύτερο του πυρήνα της. Τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της.
Μια Παράταξη με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης. Με αξιακό κώδικα το μέτρο και τη μετριοπάθεια. Προσανατολισμένη στο κοινωνικό κέντρο. Επιχειρώντας να ενώσει τους Έλληνες. Όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Όχι… από συνήθεια. Αλλά με επιθετική ζύμωση επιχειρημάτων. Πάντοτε με εφαλτήριο το μέτρο. Μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν.
Μια Παράταξη πολυσυλλεκτική. Με περίσσευμα διαφορετικών απόψεων, που μπορούσαν ωστόσο
να συμβάλλουν δημιουργικά στη σύνθεση και την εξέλιξη ενός επιχειρήματος.
Μια Παράταξη που δεν δίσταζε να δίνει τη μάχη των ιδεών της στην κοινωνία. Και να μην υποχωρεί όταν η διαπλοκή έδινε… παραστάσεις για να της φράξει το δρόμο προς την εξουσία. Ή, να την γκρεμίσει από αυτήν, κάθε φορά που βρισκόταν στη διακυβέρνηση του τόπου.
Μια Παράταξη την οποία ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και της οποίας ηγήθηκαν με αξιοπρέπεια ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ και ο Κώστας Καραμανλής.
Μια Παράταξη που έπειθε εκατομμύρια Ελλήνων να την ακολουθήσουν. 2,5 εκατομμύρια, 3 εκατομμύρια 3,5 εκατομμύρια.
Μια Παράταξη, μεγάλη, μαζική και περήφανη.
Κλείστε τώρα τα μάτια. Και σκεφτείτε την Παράταξη αυτή σε εκδοχή… τσέπης. Με λίγο παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρους. Με συρρικνωμένη κοινωνική επιρροή. Στο περιθώριο. Χωρίς να ακούγεται. Χωρίς να πείθει.
Μια Παράταξη που έχει εγκλωβιστεί στην “ψύχωση δικαίωσης” των πεπραγμένων της ως κυβέρνηση. Επομένως, σε ανοικτή “βεντέτα” με τους Έλληνες, στους οποίους αποδίδει “λάθος ψήφο” και “παραπλανημένη εκλογική συμπεριφορά”.
Μια Παράταξη που, ακόμη και όταν δεν το λέει με αυτά τα λόγια, είναι σαν να… φωνάζει “σας τα έλεγα”. Με αποδέκτες τους Έλληνες. Και το δάχτυλο να κουνιέται χαρακτηριστικά.
Έχει καμία σχέση αυτή η Παράταξη με την ιστορική διαδρομή της;
Μπορεί να έχει καμία ελπίδα ότι θα ξαναδιεκδικήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων;
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, ακριβώς λόγω της αυτοπαγίδευσης της Νέας Δημοκρατίας στο περιθώριο του πολιτικού άξονα, η ελληνική κοινωνία μένει χωρίς αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας;
Με αποτέλεσμα ο… θίασος του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει χωρίς αντίπαλο; Να έχει ήδη εξασφαλισμένη τη νίκη στις επόμενες εκλογές, ό, τι κι αν συμβεί;
Και ο άλλος, ο πολύ πιο επικίνδυνος… θίασος της Χρυσής Αυγής, να διεκδικεί τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πράξη; Στους δρόμους; Ώστε να στεγάσει τους απογοητευμένους από την… πρώτη φορά Αριστερά;
Για πόσο θα συνεχίζεται ακόμη αυτό το… ψυχόδραμα; Εκτός αν η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει καιρό για χάσιμο. Δεν έχει…
Πηγή: ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.