Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τα «πέτρινα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης» δεν πρέπει να γίνουν «πέτρινα χρόνια της ΝΔ».



Ας δούμε όμως τι λέει ο κ. Βορίδης στο «Παρασκήνιο».
Λέει ότι για την ήττα δεν φταίει ο Σαμαράς επειδή παρέδωσε την Ελλάδα καλύτερη από ό,τι την παρέλαβε.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι η Ελλάδα του 2015 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2012. Ωστόσο η ΝΔ του 2015 υπολείπεται 8,5% του ΣΥΡΙΖΑ και για την ακρίβεια 10,5% διαφορά από ό,τι το 2012.
Αυτό λέει κάτι στον κ. Βορίδη;
-       Μήπως λέει ότι ο λαός δεν άντεχε πλέον την εξοντωτική φορομπηχτική πολιτική του κ. Σαμαρά;
-       Μήπως λέει ότι ο λαός έστειλε ένα μήνυμα στον κ. Σαμαρά πριν περίπου ένα χρόνο στις ευρωεκλογές αλλά εκείνος το προσπέρασε και έκανε ότι δεν το είδε; Κι όχι μόνο αυτό αλλά εγκατέλειψε την πολιτική που ακολουθούσε και έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δήθεν φιλολαϊκή πολιτική την οποία, όμως, δεν τόλμησε να ασκήσει και έμεινε μόνο στα
λόγια και στα «θα»; Ούτε την ρύθμιση που είχε λήξει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς τόλμησε να ανανεώσει, ούτε τις 100 δόσεις για τα κόκκινα δάνεια που η Βουλή ψήφισε. Αλλά ρυθμίσεις προς όφελος των τραπεζών τις εφάρμοσε.
-       Μήπως λέει κάτι στον κ. Βορίδη το γεγονός ότι ενώ ο λαός δεν ήθελε εκλογές, ο βασικός υπεύθυνος για τις πρόωρες εκλογές ήταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, με την αδυναμία του να εκλέξει Πρόεδρο στην προηγούμενη Βουλή; Πού πήγαν τα… «μακιλαράκια» που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς διαφήμιζε ότι είχε;
-       Μήπως λέει κάτι στον κ. Βορίδη το γεγονός ότι όλοι παραδέχονται πως η χαριστική βολή στην κατρακύλα της ΝΔ υπήρξε ο ΕΝΦΙΑ του κ. Χαρδούβελη; Ποίου επιλογή ήταν ο κ. Χαρδούβελης; Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που ως Σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου φοβήθηκε κι έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό αλλά ως υπουργός Οικονομίας ξέχασε να τα φέρει πίσω… ή μάλλον ούτε τότε δεν είχε εμπιστοσύνη να τα φέρει πίσω.
Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε σελίδες λαθών που έγιναν από τον Ιούνιο του 2014 και μετά. Και συγκεκριμένα από εκείνον τον ανεκδιήγητο ανασχηματισμό και μετά που έστειλε το μήνυμα: «στρέψατε επί Δεξιά»!!! Θα μείνουμε μόνο στην εξής επισήμανση: Και μετά τον Ιούνιο του 2014 ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός. Αλλά η σωρεία των λαθών που έκανε οδήγησε τη ΝΔ στην βαρύτατη ήττα των προσφάτων εκλογών.
Και μη μας πει ο κ. Βορίδης ότι «δεν έφταιγε αυτός αλλά οι συνεργάτες του». Γιατί ξέρει καλά ότι στον πόλεμο την ευθύνη της ήττας την αναλαμβάνουν οι στρατηγοί και όχι οι λοχαγοί και οι στρατιώτες. Άλλωστε και οι συνεργάτες του δική του επιλογή ήταν και παραμένουν… Ορισμένους εξ αυτών μάλιστα, όπως τον κ. Λαζαρίδη, επιδιώκει να τους αναβαθμίσει. Και ξέρετε γιατί κ. Βορίδη; Γιατί μόνο σε αυτούς έχει εμπιστοσύνη «από τα πέτρινα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης» όπως χαρακτηριστικά αρέσει στον ίδιο τον κ. Σαμαρά να λέει για να τους δικαιολογήσει.
Μόνο που τα «πέτρινα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης»  δεν πρέπει να γίνουν τώρα «πέτρινα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας».
Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.