Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το λάθος του κ. Βορίδη



Διαβάζουμε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» την  συνέντευξη που έδωσε ο Μάκης Βορίδης, όπου μεταξύ άλλων ασκεί κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη και στον Νίκο Δένδια για τα όσα είπαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης λέει:
“Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Για την ήττα δεν φταίει ο Αντώνης Σαμαράς. Παρέδωσε την Ελλάδα πολύ καλύτερη από ό, τι την παρέλαβε.
Η κα Μπακογιάννη, σε αντίθεση με άλλους, έκανε μεν οξεία κριτική, στην οποία
όμως αναγνώρισε το τεράστιο έργο του πρώην πρωθυπουργού. Ειδικά ως προς το ζήτημα της ηγεσίας, η κριτική της είναι εσφαλμένη, τόσο γιατί δεν αξιολογεί ορθά την πολιτική συγκυρία, όσο και διότι καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ, που αντικειμενικά δεν τον βαρύνουν.
Ο Νίκος Δένδιας από την άλλη, ανησυχεί αναίτια, καθώς η ΝΔ παραμένει μια μεγάλη, πατριωτική και φιλελεύθερη παράταξη”.
Θα μπορούσε να πει κανείς στον κ. Βορίδη ότι και μόνο το γεγονός ότι αναγκάζεται να δικαιολογεί τον κ. Σαμαρά για την ήττα δείχνει ότι υάρχει ένα ζήτημα, το οποίο τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κ. Δένδιας ζήτησαν να συζητηθεί στο πλέον αρμόδιο όργανο του κόμματος που είναι το Συνέδριο.
Γιατί στη ΝΔ μέχρι πρόσφατα έτσι έκαναν κ. Βορίδη… Μη κρίνετε τι γινόταν στα κόμματα που ήσασταν εσείς πριν ενταχθείτε στη ΝΔ. Στο κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής οι εκάστοτε αρχηγοί είχαν το θάρρος και αναλάμβαναν την ευθύνη και αν έκριναν ότι έπρεπε ζητούσαν ξανά την εμπιστοσύνη του αρμοδίου Οργάνου. Διαφορετικά πήγαιναν σπίτια τους…
Απλά το θυμίζουμε για να μη ξεχνιόμαστε.

Παρατηρητής

2 σχόλια:

  1. Θα αποκηρύξει ποτέ ο Βορίδης το εκτός δημοκρατικού τόξου παρελθόν του, τις συνεργασίες του με τη Χρυσή Αυγή και τις "δημοκρατικές" του εμφανίσεις με τσεκούρια; Έχει ποτέ αποκηρύξει ο Βορίδης τη λατρεία του προς τον Παπαδόπουλο και το πουλί του; Τι δουλειά έχει στην Νέα Δημοκρατία, χάρις σε κάποιους σαν αυτόν έχει γίνει η Νέα Απαξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ψήφισαν όμως; Τον ψήφισαν. Το ξέρανε το παρελθόν του; Το ξέρανε. Λοιπόν; Τι έγινε με όσους δεν είχαν τα ίδια πιστεύω; Ψήφισαν αλλού. Και έμεινε η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή να αμφισβητεί την ιδεολογία της και να τη στηρίζουν ο Άδωνις και ο Μάκης! Εύγε. Και πώς αλλάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.