Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τα βρήκαν οι «δελφίνοι» στη ΝΔ Συμφωνία σε δύο στάδια




Το γεγονός ότι τα επιτελεία των «δελφίνων» έχουν πιάσει τον κατάλογο Βουλευτών και κάνουν προσθαφαιρέσεις (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Ν. Δαυλού), έχοντας ως στόχο την «καρέκλα» του κ. Σαμαρά, επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι μεταξύ των επίδοξων επιγόνων του σημερινού προέδρου της ΝΔ έχει γίνει μια άτυπη ανακωχή και συμμαχία που έχει δύο στάδια.
Πρώτον, την απαλλαγή του κόμματος από τον κ. Σαμαρά, στόχο για τον οποίο ενώνουν όλοι τις δυνάμεις τους. Και
Δεύτερον, η διεκδίκηση της ηγεσίας θα γίνει από τον κάθε έναν που ενδιαφέρεται σε δεύτερη φάση, αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη, ενώ υπάρχει και μεταξύ τους δέσμευση ότι μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κανείς τους δεν θα δράσει με σκοπό να
επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις εν όψει της δεύτερης.
Όλα αυτά δείχνουν ότι όσο ο κ. Σαμαράς ψάχνει πώς θα στελεχώσει το α’ ή το β΄ τυπικό ή άτυπο όργανο του κόμματος, οι επίδοξοι διάδοχοί του οργανώνονται παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές διαφορές τους.
Πρόταγμα όλων δε, το οποίο χρησιμοποιείται και ως προπέτασμα στην υπόθεση της εκπαραθύρωσης του κ. Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, θα είναι η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου, άσχετα αν θα φθάσει ή όχι το κόμμα ποτέ σε αυτό.
Όσον αφορά στη στάση του Κώστα Καραμανλή οι «δελφίνοι» εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί ούτε για να τους αποτρέψει, ούτε για να τους ενισχύσει.
Κατά τα λοιπά.. «δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας» στη ΝΔ
Σε όλο αυτό το σενάριο όμως, εκείνο που δεν έχουν υπολογίσει οι «δελφίνοι» είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα του αρχηγού όπως δήλωσε ο ίδιος. Απλά θεωρεί ότι πάει σετάκι με την καρέκλα του αρχηγού της ΝΔ και δεν σκοπεύει να ξεκολλήσει από πάνω της με τίποτα, όποιο κι αν είναι το κόστος για το κόμμα.
Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.