Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πρόβα για καταμέτρηση αντιδράσεων η χθεσινή ψηφοφορία μεταξύ Γκίκα και Κεφαλογιάννη




Η μόνη ψηφοφορία που έγινε τελικά χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν εκείνη για τη θέση του υπευθύνου του Τομέα Άμυνας και διεξήχθη μεταξύ του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και του κ. Στ. Γκίκα.
Ο κ. Γκίκας, αν και νεοεκλεγμένος βουλευτής (εξελέγη για πρώτη φορά στην Κέρκυρα) έδειξε μια μοναδική εμμονή στο να διεξαχθεί η ψηφοφορία αν και γνώριζε ότι το πλέον φυσιολογικό ήταν να την χάσει απέναντι στον εκλεκτό του κ. Σαμαρά.
Σημερινές πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο κ. Γκίκας δέχθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο γιατί ήταν σε συνεννόηση με την αντιηγετική ομάδα, η
οποία ήθελε σε μια άσχετη με το συνέδριο ψηφοφορία να έχει μια πρώτη αντίληψη για το πόσα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντιτίθενται ούτως ή άλλως στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ.
Έτσι λοιπόν είδαν ότι 18 είπαν όχι στην επιλογή Σαμαρά, 9 ψήφισαν λευκό γιατί προφανώς δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε και απουσίαζαν ακόμα 5, ένας εκ των οποίων ήταν ο Κ. Καραμανλής του οποίου την υπογραφή δεν μπορεί να υπολογίζει κανείς σε κανένα κείμενο αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι για να αμφισβητηθεί ο κ. Σαμαράς ή για να τεθεί σε ψηφοφορία μία πρόταση όπως η διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, απαιτείται το 1/3 των υπογραφών των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ήτοι 26 Βουλευτές.
Από εκεί κι έπειτα τα επιτελεία των «δελφίνων» κάνουν τους λογαριασμούς τους και αντιστοιχούν ψήφους της χθεσινής ψηφοφορίας σε βουλευτές με τους οποίους έχουν ήδη συζητήσει.
Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.