Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Χαρδούβελης: Δεν εμπιστευόταν ούτε τον… εαυτό του!!!

Όποιος είδε τις εξηγήσεις που έδωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης στον Star και στην Πόπη Τσαπανίδου, για τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, θα αναρωτηθεί δικαίως αν αυτός ο άνθρωπος επελέγη από την κυβέρνηση Σαμαρά να είναι υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική περίοδο.

Ναι, έκανα τις μεταφορές αυτές, είπε o πρώην υπουργός. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει, έχουν φορολογηθεί, τόνισε. Το έκανα για ασφάλεια, καθώς έχω ένα
παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό και... ένα ακόμη που ήθελα να διασφαλίσω, είπε ο κ. Χαρδούβελης.
Έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο.” Με αυτά τα λόγια δικαιολόγησε και τις πολλές μικρές καταθέσεις στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός.
Αλλά εκείνο που είπε και άφησε το πανελλήνιο εμβρόντητο είναι ότι αυτό διδάσκει και στους φοιτητές του, να βγάζουν δηλαδή τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να τα διασφαλίσει.

Πέρα από τα όποια ηθικά ζητήματα εγείρονται πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
  • Την ώρα που ο κ. Χαρδούβελης έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό, η τότε ελληνική κυβέρνηση έδινε αγώνα και κουβάλαγε με αεροπλάνα χαρτονομίσματα γιατί είχαν στερέψει από ρευστό οι τράπεζες.
  • Έβγαζε λίγα – λίγα τα χρήματα για λόγους ασφαλείας… Δηλαδή μας επιβεβαιώνει ότι αν βγάζεις τα χρήματα λίγα – λίγα, δεν εντοπίζονται εύκολα.
  • Πόσο πολυέξοδα είναι τα παιδιά του κυρίου Χαρδούβελη και έβγαλε τόσες χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό;
  • Πόση εμπιστοσύνη είχε στο πρόσωπο στο οποίο είχε χρησθεί σύμβουλος (στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο) όταν ο ίδιος έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό;
  • Και καλά να πιστέψουμε ότι φοβήθηκε το 2012. Μετά, το 2014, όταν ο ίδιος ανέλαβε υπουργός οικονομικών, ούτε και τότε εμπιστευόταν την Ελλάδα; Γιατί δεν τα έφερε πίσω; Δεν εμπιστευόταν ούτε τον εαυτό του; Και τότε γιατί έπρεπε να τον εμπιστευθούμε εμείς;
Όλα αυτά όμως αποδεικνύουν και κάτι πολύ σοβαρό: Πόσο λάθος ήταν η επιλογή του κ. Σαμαρά να τον τοποθετήσει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.