Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Μυρίζει» επιστροφή Μπαλτάκου στη Συγγρού

Επιστροφή στη Συγγρού στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, «μυρίζει» η συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο «Κόντρα channel» καθώς είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα επιχειρήματα του προέδρου της ΝΔ. 

Παράλληλα επιβεβαιώνει όσα επισήμαναν τόσο o Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο Νίκος Δένδιας για τη δεξιά στροφή της ΝΔ, καθώς ο πρώην και πιθανόν μελλοντικός συνεργάτης του κ. Σαμαρά εκτιμά ότι το κόμμα πρέπει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς τα Δεξιά. 

Ταυτιζόμενος πλήρως με τα «παπαγαλάκια» της Συγγρού βάζει στο στόχαστρό του τον Νίκο Δένδια και τονίζει: 


«Πιο κεντρώα η Ν.Δ. πεθαίνει!... Αν συνεχίσει έτσι η Ν.Δ. θα καταντήσει ένα κεντρώο γκρουπούσκουλο του 4-5% (...) Η βάση του κόμματος τι είναι; Κανείς νεοδημοκράτης δεν λέει "είμαι κεντρώος"! )...) «Ελιτίστικη στάση» των στελεχών από το Κολωνάκι και την Εκάλη τα περί "κέντρου". Να μην γίνει η Ν.Δ. ΚΟΔΗΣΟ! Στη Ν.Δ. υπάρχουν "κεντρώα βαρίδια". Μήπως τα στελέχη που λένε αυτά, είναι… ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρουν; Η Ν.Δ. έχει στα δεξιά της ένα 12% του εκλογικού σώματος, το οποίο είναι δεξιόστροφο και πρέπει να το διεκδικήσει, εάν θέλει να ξαναγίνει εξουσία. 

Επίσης, ο κ. Μπαλτάκος - μιλάει για "δελφίνους αγνώμονες" προς τον Σαμαρά, δείχνοντας το Νίκο Δέδνια, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι "διαχωρίζει και σέβεται την Ντόρα Μπακογιάννη". 

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, επισημαίνει ότι η Ν.Δ. δεν έχει σχέδιο επανόδου στην εξουσία, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από τη Ν.Δ. και δεν διεγράφη ποτέ από τον Σαμαρά. 

Επανερχόμενος στα εσωκομματικά, τόνισε: «Κανένας κεντρώος πολιτικός δεν μπορεί να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που προέρχεται από την δεξιά και τώρα και στο μέλλον. Η Μπακογιάννη πέτυχε κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί από άλλον. Πήρε το 40% στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 σ΄ ένα κόμμα που η βάση του είναι δεξιά». 

Να λοιπόν που ο κ. Μπαλτάκος με τις αναλύσεις του για το πού κινείται ιδεολογικά η βάση της ΝΔ, επιχειρεί να ακυρώσει τον ιδρυτή του κόμματος ο οποίος είχε πει στο πρώτο συνέδριο ότι η ΝΔ είναι κόμμα που κινείται μεταξύ δημοκρατικού σοσιαλισμού και παραδοσιακού φιλελευθερισμού. Αλλά αυτά για τον κ. Μπαλτάκο και τους συνοδοιπόρους του είναι ψιλά γράμματα… 

                                                                                                                                      Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.