Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παίζει με τα νεύρα του Καραμανλή ο Σαμαράς

Φαντάσματα παντού βλέπει ο υπό προθεσμία πρόεδρος της ΝΔ, με αποτέλεσμα να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, θέτοντας σε δοκιμασία όχι μόνο τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή αλλά σε δοκιμασία και την υπομονή του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος.
Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα για τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον τρόπο διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ, ο πρόεδρος που δεν έχει παντρευτεί την καρέκλα του, τηλεφώνησε στον κ. Καραμανλή και επειδή όπως είπε και
ο ίδιος είναι της «αντρίκιας σχολής», τον ρώτησε ποιες είναι οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό και τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με τα εσωκομματικά.
Φυσικά ο κ. Καραμανλής του απάντησε ότι δεν αναμιγνύεται με τα εσωκομματικά και γενικά ο κ. Σαμαράς θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ.
Αλλά είναι γεγονός ότι το τηλεφώνημα προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις γιατί ο Κώστας Καραμανλής, ως πολιτικός που ήταν επί σχεδόν έξι χρόνια πρωθυπουργός και πλέον των 12 ετών αρχηγός της ΝΔ, θεωρεί ότι έχει το πολιτικό δικαίωμα της αυτόνομης γνώμης και άποψης στις συζητήσεις που κάνει με φίλους και συνεργάτες του. Άλλωστε επί σχεδόν έξι χρόνια φροντίζει να μη κάνει δηλώσεις ή ομιλίες επειδή θέλει να αποφύγει κατηγορίες για ανάμιξη στα εσωτερικά του κόμματος, αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει σε συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους να έχουν τη δική τους άποψη την οποία δεν είναι δυνατόν να τους απαγορεύσει να την εκφράζουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνεί μαζί τους.
Συνεπώς, μπορεί η συζήτηση με τον κ. Καραμανλή να ικανοποίησε τον κ. Σαμαρά, αλλά είναι δεδομένο ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν βελτιώθηκαν μετά τη συζήτηση αφού η πρωτοβουλία του σημερινού προέδρου της ΝΔ να ζητήσει ουσιαστικά –έστω και εμμέσως – εξηγήσεις από τον προκάτοχό του για όσα φέρεται μέσω δημοσιευμάτων ότι είπε σε συνεργάτες του περί σωστής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα στη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ, μάλλον άστοχη και προσβλητική γα το πρόσωπο του κ. Καραμανλή θεωρείται ότι ήταν.
Τελικά, ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά για τη διατήρηση της καρέκλας με την οποία δεν είναι παντρεμένος, τον οδηγεί από τη μια λάθος κίνηση στην άλλη.
rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός


Έκανε τη Χρυσή Αυγή Αξιωματική Αντιπολίτευση αποχωρώντας από τη Βουλή η ΝΔ

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος εκθέτει με την συμπεριφορά του όχι μόνο το κόμμα του και την κυβέρνηση αλλά το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ζωής, είχε το δικαίωμα να μιλήσει επί προσωπικού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας εκείνου που θεωρεί ότι τον προσέβαλε. Και είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα λες και αναζητούσε ευκαιρία να το πράξει.
Ωστόσο με την αποχώρησή της εκείνο που δεν συνειδητοποίησε είναι ότι στην ουσία καθιστούσε ατύπως Αξιωματική Αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή.
Και εις ανώτερα λοιπόν… Πάντα τέτοιες… εύστοχες πολιτικά και κοινοβουλευτικά κινήσεις!!!

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.