Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να καλύψει τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Σαμαράς μεταμορφώνεται στον Ζίγδη της ΝΔ



Να δείτε τελικά που το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί συνταγή ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν μερικά χρόνια όταν ο τότε Συνασπισμός κατέρρεε δημοσκοπικά, ο Αλέκος Αλαβάνος πήρε τη μεγάλη απόφαση και αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματός του δίνοντας ουσιαστικά τη θέση του στον… πρόεδρο του 15μελούς Αλέξη Τσίπρα.
Μέσα σε μια πενταετία ο Τσίπρας προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις στα εσωκομματικά, δημιούργησε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πρωθυπουργός.
Στο ίδιο διάστημα το ΠΑΣΟΚ από το 44% έπεσε στο 4% και κινδυνεύει να έχει την τύχη της ΕΔΗΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να παραιτηθεί και από ό,τι φαίνεται προωθεί για την ηγεσία του κόμματος τον νεαρό βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Η ΝΔ που όλοι συμφωνούν ακολουθεί κατά πόδας την πορεία του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να
συγκινείται με όσα συμβαίνουν γύρω της. Ακολουθεί μια δεξιόστροφη πορεία που όπως όλα δείχνουν θα την οδηγήσουν στην μονοψήφια συρρίκνωση.
Και ενώ όλοι έχουν πάρει χαμπάρι που οδηγείται η ΝΔ, η μόνη που σφυρίζει αδιάφορα είναι η ηγεσία της.
Μέχρι και ο Κωνσταντινόπουλος τους πήρε χαμπάρι και στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι μετά την δεξιά στροφή της ΝΔ ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνει καθημερινά. Και όπως τονίζει, αυτόν τον χώρο θέλει να καλύψει.
Και όσο το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το χώρο που κάποτε μονοπωλούσε η ΝΔ η σαμαροπαρέα θα οχυρώνεται για να κρατήσει έστω το κομμάτι που κάποτε αναλογούσε στην Πολιτική Άνοιξη. Έτσι όμως η πάλαι ποτέ κραταιά παράταξη του κεντροδεξιού χώρου, θα φθίνει συνεχώς και θα απαξιώνεται με αποτέλεσμα η ανασυγκρότησή της να είναι όλο και πιο δύσκολη έως αδύνατη. Ο δε Αντώνης Σαμαράς δικαιολογημένα θα μείνει στην ιστορία ως ο Ζίγδης της ΝΔ.
ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.