Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Πρόκληση στους «δελφίνους» ενδεχόμενη αναβάθμιση του Λαζαρίδη


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις Σαμαρά είναι να αναβαθμίσει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και με απόφασή του να τον χρήσει μέλος του Πολιτικου Συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή όμως του κ. Σαμαρά δείχνει ότι τίποτα δεν έχει διδαχθεί από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Και τούτο γιατί κύριος υπεύθυνος της τραγικής ήττας της ΝΔ είναι ο κ. Λαζαρίδης. Είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη θεωρία «των δύο άκρων» που απέτρεψε
πολλούς βουλευτές της προηγούμενης Βουλής να στηρίξουν την επιλογή της τότε Κυβέρνησης στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Επίσης πρόκειται για το πρόσωπο που ενέπνευσε την «στρατηγική του τρόμου για την έλευση ΣΥΡΙΖΑ» κατά την προεκλογική περίοδο αλλά κι εκείνος που επιμένει στα περί «αριστερής παρένθεσης», που τόσες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Λαζαρίδη όχι γιατί θέλουν να βρουν μια «Ιφιγένεια» στην οποία πρέπει να επιρρίψουν τις ευθύνες για την συντριπτική ήττα της ΝΔ, αλλά γιατί το θέτουν ως προαπαιτούμενο για να παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς όμως δεν φαίνεται να αλλάζει και να απομακρύνει τον κ. Λαζαρίδη. Αντίθετα σκέπτεται να τον αναβαθμίσει.
Αυτά ας τα δουν τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και ας αναλογισθούν την άποψη που όλο και περισσότερο έδαφος κατακτά στο εσωτερικό της ΝΔ ότι «όσες φορές και αν αναμετρηθούν ο Σαμαράς με τον Τσίπρα, ο Τσίπρας θα βγαίνει νικητής»…
Σε κάθε περίπτωση όμως μια απόφαση για αναβάθμιση του κ. Λαζαρίδη θα αποτελεί πρόκληση προς τους «δελφίνους».
Ας το σκεφθούν και αν νιώθουν ότι μπορούν, ας το… καταπιούν.

Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.