Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Βγάζουν… σπυράκια με τον Σαμαρά στο ΕΛΚ

Πιθανή απόφαση του κ. Σαμαρά για αναβάθμιση του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη δεν αποτελεί πρόκληση μόνο προς το εσωτερικό της ΝΔ αλλά και προς το εξωτερικό, ιδιαίτερα προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Εκείνο που δεν γνωρίζεται είναι ότι ο κ. Σαμαράς είχε «παραμυθιάσει» τους ομολόγους του στο ΕΛΚ ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές γιατί έχει εξασφαλίσει την εκλογή του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με δε δομένες αυτές τις διαβεβαιώσεις οι ηγέτες του ΕΛΚ που αποτελούν και την
πλειοψηφία των ηγετών στην ευρωζώνη, αποδέχθηκαν τον Δεκέμβριο την επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δυστυχώς όμως οι διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά αποδείχθηκαν «πέτσινες»…
Έτσι η Ευρώπη βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τους προεκλογικούς παραλογισμούς του κ. Τσίπρα με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο και να επανέρχονται τα σενάρια περί grexit τα οποία σε τελική ανάλυση δεν συμφέρουν ούτε, φυσικά, την Ελλάδα, αλλά ούτε και την Ευρώπη.
Στα μάτια των Ευρωπαίων ο κ. Σαμαράς βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλά και δεν είναι ο μόνος. Υπεύθυνο θεωρούν και τον κ. Λαζαρίδη ο οποίος ρητά τους διαβεβαίωνε ότι στην τρίτη ψηφοφορία έχουν εξασφαλισθεί οι 180 βουλευτές.
Τώρα που ο κ. Σαμαράς θέλει να αναβαθμίσει τον κ. Λαζαρίδη, στις Βρυξέλλες βγάζουν… σπυράκια!!!
Παρατηρητής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.