Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Ξεκινάμε και πάλι…

Μια ομάδα φίλων δημοσιογράφων είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια στις αρχές του 2011 να ρίχνουμε φως στα δρώμενα της "αντιμνημονιακής" τότε, ΝΔ.
Λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 και μετά από την μεγάλη μεταστροφή του κ. Σαμαρά, θεωρήσαμε ότι έπρεπε να διακόψουμε την σχολιογραφία που κάναμε γιατί δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε για υπονομευτές της εθνικής, πλέον, προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Έγιναν πολλά στο διάστημα αυτό. Και πολλά σωστά (γιατί πάνω από όλα μας αρέσει η αλήθεια), αλλά και πολλά λάθη.
Εντυπωσιασθήκαμε από την εργασιομανία του κ. Σαμαρά, απογοητευθήκαμε όμως από την αδυναμία του να ξεφύγει από τον στενό περίγυρό του, ο οποίος μάλιστα τον οδήγησε και σε μια σειρά λαθών που απέβησαν μοιραία για την παράταξη, ελπίζουμε όχι και για τη χώρα. Μετά από αρκετή σκέψη, η ίδια ομάδα δημοσιογράφων- και παρά τον επί πλέον φόρτο εργασίας που σώρευσε ο χρόνος- αποφασίσαμε να επανέλθουμε με ένα και μόνο στόχο. Την αποκάλυψη του παρασκηνίου στη ΝΔ, αλλά και στην πολιτική ζωή της χώρας. Προτάξαμε τη ΝΔ γιατί πιστεύουμε ότι η ΝΔ μπορεί ακόμα να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην έξοδο από την κρίση και στη σωτηρία της Ελλάδος. Με μία προϋπόθεση: Να επανέλθει στις ιδεολογικές της ρίζες, αυτές που περιγράφονται στο καταστατικό της ΝΔ από τον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχει ηγεσία που πιστεύει στις συγκεκριμένες ιδεολογικές αρχές και δεν επικαλείται το όνομα του ιδρυτή της παράταξης, κατά περίπτωση και για ίδιον πολιτικό όφελος.
Καλή αρχή λοιπόν, τώρα που οι φωτιές στη ΝΔ ανάβουν και πάλι, λόγω της εμμονής της ηγεσίας της να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα αλλά και να μην αποδέχεται την εντολή του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.