Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Καμμένο» το παιχνίδι του κ. Σαμαρά να διευκολύνει τον ΓΑΠ

Τελικά στον Γιωργάκη και στον Αντωνάκη ταιριάζει «γάντι» η ρήση «κράταμε να σε κρατώ για να πέσουμε και οι δυο».
Γιατί το λέμε; Διότι με την κίνησή του να πάρει τους βουλευτές του και να φύγει από τη Βουλή, ο πρόεδρος Τόνυ, προσέφερε τη μεγαλύτερη δυνατή υπηρεσία στον Γιώργο Παπανδρέου. Και τούτο διότι για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Δηλαδή απαιτούντο 106 βουλευτές για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Παπανδρέου αφού οι 90 βουλευτές της ΝΔ θα ήταν απόντες.  Το ήμισυ των 300 + 1, δηλαδή 151 βουλευτές, χρειάζονται όταν υπάρχει πρόταση δυσπιστίας,  δηλαδή πρόταση μομφής.
Όλα αυτά τα λέει ξεκάθαρα ο κανονισμός της Βουλής, τον οποίο φαίνεται να αγνοεί (;) ο κ. Σαμαράς, γιατί αν δεν τον αγνοεί το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι ο κ. Σαμαράς ήθελε να διευκολύνει τον κ. Παπανδρέου, για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με το ελάχιστο δυνατό αριθμό ψήφων που επιβάλλεται δια του νόμου. Και αυτό είναι επικίνδυνο.
‘Ο,τι και να ισχύει ένα είναι δεδομένο. Ότι ο πρόεδρος Άντονυ  «υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο». Και στην προκειμένη περίπτωση «ξενοδόχος» ήταν ο Βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος γνωρίζοντας τον κανονισμό «μπούκαρε» στην κυριολεξία, στο γραφείο του κ. Σαμαρά και τον προειδοποίησε ότι αν δεν επιστρέψει μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ στην αίθουσα «θα τα κάνει λίμπα».
Την ίδια ώρα ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Κοντογιάννης στο δελτίο του Star κατήγγελε τον κ. Σαμαρά ότι με την αποχώρηση διευκόλυνε τον κ. Παπανδρέου να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Σε πέντε λεπτά το Γραφείο Τύπου της ΝΝΔ- Δ21, διέρρεε στους δημοσιογράφους την πληροφορία ότι τελικά ο πρόεδρος Τόνυ και οι βουλευτές του θα επιστρέψουν την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Τελικά κι ο «άγιος» και οι λεπτομέρειές του, φοβέρα θέλουν!!!

ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.