Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μία άλλη οπτική από τον Χάρη Καμπουρίδη για το πετροβόλημα της κας Λίνας Μενδώνη και το έργο της!

Ομολογώ ότι κάποια από αυτά τα έχουμε γράψει, μας έχουν "κάτσει" λίγο ...στραβά, αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί την άλλη οπτική περί .... Ελληνικού και όπως τα αναλύει ο τεχνοκριτικός και ιστορικός της τέχνης Χάρης Καμπουρίδης σε ανάρτησή του στο facebook:

"Η ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ 'ΕΛΛΗΝΙΚΟ' - Αν παρατηρησει κανεις τα δηθεν 'σκανδαλα' με επικεντρο την υπουργο, εχουν ολα την ιδια επικοινωνιακη μεθοδευση και τον ιδιο απωτερο στοχο, που δεν ειναι μονο η ιδια ή ο

Κ.Μητσοτακης, αλλα η ματαιωση της επενδυσης στο Ελληνικο απο το διεθνες επιχειρηματικο κονσορτσιουμ των επιχειρησεων Λατση.

... Η Μενδωνη ειναι το μόνο πολιτικο προσωπο που γνωριζει και ακυρωνει τις παγιδες των αρχαιολογων και της εσωτερικης γραφειοκρατιας αυτου του - χουντικης εμπνευσεως και ιδρυσεως (1972) υπουργειου, που θα επρεπε να μοιραστει μεταξυ Υπουργ.Παιδειας και Τουρισμου - για να ματαιωθει το τεραστιο αυτο εργο. Η γκαιμπελικη επιχειρηση 'δολοφονιας χαρακτηρα' της δεν συμφερει μονο την αντιπολιτευση οσο κυριως τους ανταγωνιστες της Οικογ. Λατση.
...Θυμιζω τα δηθεν 'σκανδαλα' που κλιμακωθηκαν στα ΜΜΕ και ξεχαστηκαν συντομα αφου ηταν ελασσονος αξιας ουτως η αλλως, αλλα μεγαλης προσωρινης ακτινοβολιας λογω του πολιτιστικου τους χαρακτηρα: Η δηθεν πυρκαγια των Μυκηνων σε ξεροχορτα (!) με φωτογραφιες μαυρισμενων αρχαιων απο φωτοσοπ - τα αρχαια της Βενιζελου στη Θεσσαλονικη που πρεπει δήθεν να μεινουν επιτοπου αντι να μετακομισθουν με στοχο να ακυρωθει το μετρο - η δηθεν 'τσιμεντοποιηση' της Ακροπολης και η συκοφαντηση του αρχαιολογου Μ.Κορρε - η μη επιχορηγηση των χιλιαδων κρατικοδιαιτων πολιτιστικων μοναδων.
... Γνωριζω προσωπικα την υπουργο, ειχαμε συνεργαστει παλιότερα όταν ηταν στο Υπουργειο Αιγαιου, και εχω πειρα απο τις ικανοτητες της ως μανατζερ και οραματιστριας εκσυγχρονιστικων πολιτιστικων εργων.
... Αυτη της η τοσο σημαντικη ιδιοτητα, εμπειρια και προθεση δεν συγχωρειται σε εναν χωρο ανομολογητων συμμαχιων και λομπι με αλλο βαθος απο αυτο που δειχνει η φιλοτεχνη επιφανεια. Χιλιαδες ειναι οι νοικοκυραιοι που για να χτισουν ειναι υποχειριοι σε εκβιασμούς από τους αρχαιολογους που επιβλεπουν.
... Αλλα όλο αυτο δεν μπορει να το ομολογησει και να το ρυθμίσει η κυβέρνηση, ούτε η Μενδωνη από μόνη της, καθως ο φιλελευθερος χαρακτηρας της ειναι διστακτικος και υποτονικος γενικοτερα. Πολυ φοβαμαι οτι σε καποια στιγμη ολο αυτο θα κοστισει και θα χρεωθει αποκλειστικα στην υπουργο.".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.