Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τα δύο χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ


Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 10 Ιανουαρίου από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια η ΝΔ κατάφερε να γίνει κυρίαρχη των πολιτικών εξελίξεων και να διεκδικεί με αξιώσεις και την αυτοδυναμία.
Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η ΝΔ για τα δύο χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ αναφέρει:


Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

     Γνωρίζει ότι απευθύνεται σε μια σε μια κοινωνία πολλαπλώς απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα.
     Ξέρει ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας.
     Πιστεύει ότι για να ανακτηθεί η πίστη των πολιτών στη πολιτική διαδικασία, απαιτείται πρωτίστως ένα νέο υπόδειγμα ηγεσίας που να ανταποκρίνεται στις επιταγές της εποχής και τις προσδοκίες των πολιτών.

     Κινητοποίησε πολίτες εκτός των στενών κομματικών τειχών

10 Iανουαρίου 2016: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέγεται πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 405.000 πολίτες, μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε εσωκομματικές διαδικασίες προσέρχονται στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα και μέσα από μια ανοικτή διαδικασία δίνουν την εντολή στον καινούργιο πρόεδρο να αναλάβει την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ανασυγκρότησε οργανωτικά και έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος

      Με το νέο καταστατικό για πρώτη φορά επεβλήθη στον ίδιο τον Πρόεδρο πενταετής θητεία ενώ απαγορεύτηκε ο τραπεζικός δανεισμός.
     Στην ιστοσελίδα του κόμματος έχουν αναρτηθεί όλα τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης της ΝΔ.
     Η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που μπαίνει σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας ως προς τα οικονομικά του. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο του 2016 η Ν.Δ., έχει πετύχει ένα μικρό οικονομικό θαύμα εξυγίανσης:
1. Το 2016 τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 63% σε σχέση με το 2015, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2017 έχουν μειωθεί περαιτέρω κατά 30% σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2016. Με άλλα λόγια μέσα σε 21 μήνες από 8,2 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά έξοδα έχουν περιοριστεί σε 2,1 εκατ. ευρώ, μια μείωση της τάξης του 74,4%.
2. Επιπλέον, και αυτό έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, το πρώτο εννεάμηνο του 2017, 101.761 συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν την κάρτα μέλους της Ν.Δ., αποφέροντάς μας από αυτή μόνο την κίνηση έσοδα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.
3. Το 2018 θα έχει επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της λειτουργίας μόνο από ιδιωτική χρηματοδότηση και η χρήση της κρατικής χρηματοδότησης αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση μόνο των δανειακών υποχρεώσεων. Είναι μια μεγάλη επανάσταση αυτό που έχουμε πετύχει ως προς την διαχείριση των οικονομικών μας.

    Ανανέωσε και άνοιξε το κόμμα στην κοινωνία

     Στο 10ο συνέδριο ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό η πολιτική επιτροπή, η εκτελεστική επιτροπή και οι περιφερειακές οργανώσεις.
     Προσέλκυση νέων και ικανών στελεχών  μέσα από δράσεις όπως η πρωτοβουλία “συμμετέχω”, ή και η διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος της ΝΔ όπου πάνω από 700 εμπειρογνώμονες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους στην ανοιχτή ηλεκτρονική πλατφόρμα.
     Δημιουργήσαμε το Μητρώο Στελεχών. Σχεδόν 3.500 πολίτες, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν σχέση μέχρι σήμερα με τη Ν.Δ., έκαναν την αίτησή τους μέσω ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας και ήδη περίπου 2000 στελέχη πέρασαν από μια αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης. Τα στελέχη αυτά έχουν ενσωματωθεί σε τομείς και γραμματείες ενδιαφέροντος και αντικειμένου τους. Έχουν ήδη ανακοινωθεί 100 νέα στελέχη και μέσα στον Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν νέα ονόματα.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για ανανέωση κατά 50% των ψηφοδελτίων της ΝΔ, για τη συμπερίληψη τουλάχιστον ενός νέου σε κάθε περιφέρεια και για την αξιοποίηση προσώπων χωρίς “κομματικά” κριτήρια σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνησή του.

    Παρουσίασε το πρόγραμμά μας
Το πρόγραμμά μας έχει ως θεμέλιο τις δυο αξίες τις οποίες η Νέα Δημοκρατία συστηματικά από την ίδρυσή της υπηρετεί: την αξία  της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
     Εκατοντάδες εμπειρογνώμονες δούλεψαν εθελοντικά  παράλληλα με τους τομείς και των γραμματείες καταρτίζοντας ένα αναλυτικό και λεπτομερές πρόγραμμα το οποίο συζητήθηκε στα  7 προσυνέδρια, τις 2 ημερίδες και φυσικά το 11ο συνέδριο της ΝΔ που έγινε στις 16 & 17 Δεκεμβρίου. Συγχρόνως δεχθήκαμε πάνω από 100.000 συμμετοχές στα διαδικτυακά ερωτηματολόγια που αναρτήθηκαν, ενώ για πρώτη φορά σε Συνέδριο στήθηκαν κάλπες στα οποία οι Σύνεδροι τοποθετήθηκαν σε 15 τολμηρά πολιτικά ερωτήματα.

    Γύρισε την Ελλάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στα 2 χρόνια από την εκλογή του έχει οργώσει την Ελλάδα, όπως άλλωστε τα στελέχη της ΝΔ και οι βουλευτές της ΝΔ. Επισκέπτεται κάθε μήνα την περιφέρεια. Βρέθηκε αμέσως στις περιοχές που στα 2 χρόνια επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ή ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως στον σεισμό στη Λέσβο, στις πλημμύρες στη Μάνδρα, στα νησιά που δέχθηκαν το μεγάλο προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα στο Αιγαίο. Συνολικά στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε 56 επισκέψεις στην Ελλάδα.

    Στήριξε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο

     Μέσα από τη σταθερή παρουσία του στις συνόδους κορυφής του ΕΛΚ και τις επίμερους συναντήσεις με αρχηγούς των κομμάτων-μελών της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας αλλά και τους επικεφαλής κυβερνήσεων της ΕΕ.
     Με καίριες παρεμβάσεις όταν προκύπτουν ζητήματα όπως η άμεση παρέμβασή του στη σύνοδο του ΕΛΚ για την εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.  
     Με συναντήσεις με τους Επιτρόπους της ΕΕ
     Με επαφές με ηγέτες όπως η πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν.
     Μέσα σε δύο χρόνια έκανε συνολικά 24 επισκέψεις στο εξωτερικό

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισήγαγε ένα  αποτελεσματικό, ειλικρινές, συμμετοχικό  και πιο εναρμονισμένο με τις σημερινές ανάγκες της χώρας πρότυπο ηγεσίας. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. 

 Περιοδείες Κυριάκου σε όλη την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει ένα νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα από την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Στόχος και επιθυμία του είναι να συναντήσει τους Έλληνες πολίτες στην εργασία τους, στους χώρους που κινούνται καθημερινά σε δεκάδες πόλεις και χωριά της χώρας, να ακούσει τα προβλήματά τους και να μιλήσει μαζί τους για το πρόγραμμά του.
Ενδεικτικό του νέου προφίλ των περιοδειών που αρχίζει είναι το πρόγραμμα που έχει θα έχει στην πρώτη επίσκεψή του στην Πιερία και την Πέλλα την Τετάρτη 10/1 και Πέμπτη 11/1. Κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας θα επισκεφθεί 14 πόλεις και χωριά των δύο νομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.