Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Με πορεία προς τον λαό, ο Κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση



Η Δ.Ε.Θ. αποτελεί σημείο καμπής στην πολιτική ζωή της χώρας. Ενίσχυσε το πρωθυπουργικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σύγκριση με τον κ. Τσίπρα είναι συντριπτική. Η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. ενισχύεται  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μια ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί προ
ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή και από την άλλη επέβαλε τη δική του ατζέντα να γίνει επιτέλους μια σε βάθος συζήτηση για το μείζον ζήτημα της παιδείας που συνδέεται καθοριστικά με το μέλλον της χώρας.
            Μετά την 81η Δ.Ε.Θ., στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την πρότασή του για την Συμφωνία Αλήθειας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά πορεία προς τον λαό.
            Την Παρασκευή, με την επίσκεψή του στο Λαύριο και την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην Αιτωλοακαρνανία και τις επαφές που θα έχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς θα αναδείξει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και στις επαφές που θα έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα.
            Παράλληλα, έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται ο οδικός χάρτης και να εξειδικεύονται οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε επιμέρους τομείς, στο πλαίσιο που, υπεύθυνα και συγκροτημένα, ανέπτυξε ο κ. Κ. Μητσοτάκης τόσο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όσο και κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ξεδιπλώνεται η Συμφωνία Αλήθειας
            Την περασμένη Τετάρτη, κατά την συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή, που ο ίδιος είχε ζητήσει, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υπογράμμισε ότι η Παιδεία πρέπει να αποτελεί πεδίο εθνικής συνεννόησης και όχι κομματικών αντεγκλήσεων, ανέπτυξε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία - στα βασικά σημεία της - περιλαμβάνει:
-          Επέκταση της προσχολικής αγωγής. Κανέναν παιδί εκτός σχολείου.
-          Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-          Αξιολόγηση προγραμμάτων, σπουδών, διδασκόντων και ιδρυμάτων από Ανεξάρτητη Αρχή.
-          Άμεση έκδοση των οργανισμών και των εσωτερικών κανονισμών των Α.Ε.Ι., ώστε να λειτουργήσει στην πράξη ο νόμος 4009.
-          Αποκατάσταση της λειτουργίας των Συμβουλίων Ιδρύματος. Καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. από τα ίδια τα ιδρύματα.
-          Μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγική διαδικασία. Κίνητρα συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και νεοφυών επιχειρήσεων.
-          Αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη δημιουργία Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.
            Μία ημέρα πρωτύτερα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων βουλευτής κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασαν την πρόταση του κόμματος για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, που είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., τονίζοντας ότι θα αυξήσει, με βιώσιμο τρόπο, τα έσοδα του Δημοσίου κατά 700.000.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 1,5 δις σε δύο χρόνια. Πρόκειται για μία πρόταση με 6 συγκεκριμένα διοικητικά μέτρα και 5 οικονομικά κίνητρα, άμεσης εφαρμογής και απόδοσης.
Το μήνυμα της Συμφωνίας Αλήθειας σε όλη τη χώρα
            Στο μεταξύ, αυτό το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια του κόμματος - με το συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων - πραγματοποιούν ανοιχτές συζητήσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Ηλεία, τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και τα Ιωάννινα, για θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα. Άλλωστε, στο πρόγραμμα της Ν.Δ., μέρος του οποίου παρουσίασε ο κ. Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα.
Παράλληλα, βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρότυπο το σχέδιο εξόρμησης που είχε εφαρμοστεί στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποίησαν, αυτές τις ημέρες, επισκέψεις και οργανώνουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, στην Πελοπόννησο.  
            Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 20 βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, επικεφαλής Γραμματειών και τοπικά στελέχη) επισκέφθηκαν την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ανάμεσα στα άλλα, επισκέφθηκαν περισσότερες από 40 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, περισσότερα από 10 τμήματα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., καθώς και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 20 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περίπου 30 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι να μεταδοθεί το μήνυμα «κανένας στο περιθώριο» και να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην αναπτυξιακή διαδικασία, η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία. Αλλά και να φτάσει παντού το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται ένα άλλο κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές της δυνάμεις και να αξιοποιηθούν οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.
Υπογραμμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία εργάζεται για ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα. Την Ελλάδα που απελευθερώνει και στέκεται δίπλα, όχι απέναντι, στις δημιουργικές της δυνάμεις και ειδικά στους νέους. Την Ελλάδα που παράγει, εξάγει και προοδεύει. Που προσελκύει επενδύσεις, ενθαρρύνει νέες επιχειρήσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.
Συντριπτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας
            Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση, όπως και εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, καταγράφει με αξιοπιστία τις βασικές τάσεις στην κοινή γνώμη μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
Γίνεται έτσι φανερό ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκτήσει πλέον συντριπτική υπεροχή απέναντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, σε όλους τους τομείς που αφορούν στα προβλήματα του τόπου, τις προσδοκίες των πολιτών, τη διακυβέρνηση της χώρας. 
Στα μάτια της κοινής γνώμης, ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός σε αποδρομή, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον ο εν δυνάμει πρωθυπουργός. Φαίνεται, μάλιστα, ότι τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ του Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και αυτό αποτελεί μία διαπίστωση, μία πραγματικότητα, που έχει καθοριστική επίδραση στην πρόθεση ψήφου, όπου ήδη η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας είναι ολοφάνερη, με διαφορές που αγγίζουν και τις 13 μονάδες. 
Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ακυρωθεί στα μάτια των πολιτών, καθώς οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι έγινε για να επιβάλει τον έλεγχο της Κυβέρνησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 
Πέρα από τα στοιχεία αυτά, η Πειραιώς εκτιμά ότι οι δημοσκοπήσεις απεικονίζουν ένα ισχυρό ρεύμα κατάρρευσης της αποδοχής και αποχώρησης της σημερινής Κυβέρνησης. Δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας καταρρέει δημοσκοπικά, ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται δεκτός ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Η πρόταση που ανέπτυξε στη Θεσσαλονίκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και τη Συμφωνία Αλήθειας, μία πρόταση που ενώνει όλους τους Έλληνες, βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.
Τα δεδομένα αυτά, γίνονται δεκτά από τον Πρόεδρο, τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με βαθιά συναίσθηση ευθύνης, καθώς απεικονίζουν την ανάγκη της κοινωνίας και της χώρας για μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αυτή ακριβώς η ανάγκη βρίσκει ήδη έμπρακτη απάντηση, μέσα από την πρόταση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίασή της στους πολίτες θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της Συμφωνίας Αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.