Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο πρόεδρος της Βουλή υποδεικνύει πώς θα πάμε σε πρόωρες εκλογές!!!- ΝΔ ακούς;



Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε: «Είσαι καλά;», και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Φρόντισε ωστόσο να κρατήσει και μία «πισινή» για παν ενδεχόμενο, λέγοντας το εξής:



«Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κατά το Σύνταγμα. Τα ενδιάμεσα είναι μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις στη Βουλή ή στην κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σαφέστατος, θα εξαντλήσουμε την υπόλοιπη τριετία», ήταν η απάντηση του Νίκου Βούτση.

Για να καταλάβουμε καλά. Ο κ. Βούτσης λέει ότι θα ισχύσει το συνταγματικό περιθώριο της τετραετίας ΕΚΤΟΣ αν χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, ή αν υπάρξουν εντάσεις στην κοινωνία, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η φράση του «υποχρεωτικές καταστάσεις στη Βουλή ή στην κοινωνία»…

Δηλαδή, ο πρόεδρος της Βουλής δείχνει το δρόμο στη ΝΔ και σε όσα άλλα κόμματα ζητούν εκλογές. Κι επειδή δεν μπορεί η ΝΔ να αλλάξει τη σύνθεση της Βουλής, αν θέλει εκλογές θα πρέπει να πείσει την κοινωνία να αντιδράσει.

Με άλλα λόγια, παλικάρια της Πειραιώς πρέπει να μάθετε το γνωστό επαναστατικό άσμα «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους…».

Τώρα αν βάλει «χεράκι» στον ξεσηκωμό και κανένα άλλο κόμμα, που έχει περισσότερη εμπειρία στο «άθλημα», μάλλον κερδισμένο θα βγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.