Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα εφιάλτης των μισθωτών!

Σχόλιο του Θόδωρου Σκυλακάκη στο facebook

Το ένα τρίτο περίπου όσων απασχολούνται σε μισθωτή εργασία (552 χιλ, από 1759 χιλιάδες), λαμβάνουν μέσο μισθό κάτω από το επίδομα ανεργίάς, 338 ευρώ το μήνα. Οι περισσότεροι (νέοι κυρίως), με πλασματικό ωράριο μερικής απασχόλησης που υποκρύπτει πολύ περισσοτερες ώρες εργασίας. Είναι οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι. Καμμία εργατική νομοθεσία δεν μπορεί να τους
προστατέψει γιατί στη σημερινή αγορά εργασίας δεν έχουν καμμία διαπραγματευτική δύναμη.
Οι επιχειρήσεις λόγω της υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν και η λέξη επενδυτής στην Ελλάδα του Τσιπρα ισοδυναμεί με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Η ανεργία παραμένει εφιαλτική συνεπώς οι μισθωτοί κατεβάζουν οι ίδιοι αναγκαστικά τις αμοιβές τους στα ευξετελιστικά αυτά επίπεδα από απόγνωση. Είναι η προσφορά κι η ζήτηση που ως αμείλικτοι κανόνες της πραγματικής ζωής υπερισχύουν της μπουρδολογίας της αριστεράς.
Οι φανατικότεροι εκ των αριστερών χαίρονται γιατί θεωρούν ότι έτσι κατασκευάζουν προλετάριους που θα μισούν μια ζωή τα "αφεντικά" και θα μπορούν συνεπώς να τους εκμεταλλεύονται πολιτικά. Επειδή όμως ο εφιάλτης αυτός εξελίσσεται επί "πρώτης φοράς αριστερά", αντί για ταξικό μίσος εισπράττουν την πλήρη απαξίωση των δικών τους ιδεών. Η αριστερά γίνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας έννοια συνώνυμη της απάτης και της δυστυχίας. Κι οι νέοι αυτοί άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν (με μεγάλη βραδύτητα ειναι αλήθεια), ότι όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύσεις κι ανάπτυξη δεν θα έρθουν ποτέ. Ποτέ. Ο εφιάλτης θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.
Γιατί αντίθετα με τις ανοησίες που πιστεύει η αριστερά, ισχυροί διαπραγματευτικά εργαζόμενοι, που αμείβονται καλά υπάρχουν μόνο όταν οι επιχειρήσεις φορολογούνται λίγο, κερδίζουν πολλά και θέλουν να επενδύσουν τα κέρδη τους για να βγάλουν περισσότερα. Τότε και μόνο τότε η μισθωτή εργασία έχει το πάνω χέρι. Αντίθετα όταν -όπως στην χώρα του Τσίπρα- φορολογούνται άγρια, δεν επενδύουν και φεύγουν από τη χώρα, οι μισθωτοί ζούν τον απόλυτο εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.