Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλο το παρασκήνιο για το πώς σώθηκε η κότα του Μαξίμου- Τι ειπώθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα- Ποιοί αντέδρασαν στα σχέδιο απελευθέρωσης - Τι απάντησε ο Κυριάκος στην πρόταση για... κοτόσουπα στο Μαξίμου- Ποιός φώναξε: put the cot down"


Τι απέγινε η κότα; «Θα την κάνουμε σούπα και θα καλέσουμε τον Μητσοτάκη» λέει το Μαξίμου Μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίσθηκε να χαρίσουν τη ζωή στην όμορφη αλλά ζωηρή πουλάδα που ακούει στο όνομα... Αλέξης, η οποία εισέβαλε στο πρωθυπουργικό γραφείο.Την κατάλευκη ζωηρή και αλανιάρα πουλάδα είχε αφήσει έκθετη στο Μέγαρο Μαξίμου η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά.

Στη σύσκεψη, μετά τη σύλληψη της κότας, αποφασίσθηκε να ορισθεί ειδικό κλιμάκιο από τη φρουρά του πρωθυπουργού, το οποίο θα μεταφέρει την ζωηρή πουλάδα στον Εθνικό Κήπο, χαρίζοντάς της, τελικά, την ελευθερία της, αλλά και για να συναντήσει και άλλους του είδους της...

Στην απόφαση του πρωθυπουργού αντέδρασε αρχικώς ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, ο οποίος αντέταξε ότι οι κότες υπάρχουν στη ζωή μας για να επιτελούν συγκεκριμένο σκοπό και όχι για να κάνουν διακοπές στους πρώην βασιλικούς κήπους. 
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του απάντησε ότι το ζήτημα είναι ταξικό και για το λόγο αυτό είναι τιμή για μια κότα που πέρασε, έστω ένα εικοσιτετράωρο στο προάυλιο του γραφείου ενός πρωθυπουργού της Αριστεράς να μεταφερθεί στους πρώην βασιλικούς κήπους, και να κουτσουλάει εκεί που έκανε τους περιπάτους της η Φριδερίκη και η Άννα Μαρία.  "Και τέλος πάντων με κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή", τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Η σθεναρή αυτή στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις ανοίκειες ορέξεις του κ. Φίλη, οφείλετο σε δύο λόγους:
Πρώτον: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε την πρόταση που είχε καταθέσει το Μαξίμου μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Όλγας Γεροβασίλη για να παραθέσει τραπέζι ο Πρωθυπουργός στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  με κοτόσουπα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε ότι δεν μπορεί η ηγεσία να τρώει και ο λαός να πεινά, επισημαίνοντας ότι στον κ. Μητσοτάκη δεν αρέσει η κοτόσουπα.
Δεύετρον: Υπήρξε παρέμβαση των Οικολόγων - Πρασίνων οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, μάλιστα ο υπουργός Περιβάλλοντος κ.  Γιάννης Τσιρώνης ανήκει στο συγκεκριμένο κόμμα. Οι Οικολόγοι - Πράσινοι ζητησαν επιμόνως να  αναλάβει πρωτοβουλία ο κ. Τσίπρας για να σωθεί η ζωή της ζωηρής και εύμορφης, αλανιάρας πουλάδας.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις το συμπαθές πουλερικό οδηγήθηκε στον Εθνικό (τέως Βασιλικό) Κήπο και πλέον θα κάνει παρέα στις πάπιες και στις λοιπές κοτούλες του κήπου.
Οι πληροφορίες ότι ο κ. Φίλης με λιγούρα κοιτούσε το κλιμάκιο της φρουράς να απομακρύνετε ενώ με πόνο φώναξε "put the cot down", ελέγχεται για την ακρίβειά της.
Στη συνέχεια η κυβερνητική ομάδα ασχολήθηκε με τις αντιδράσεις των αγροτών στο ασφαλιστικό.
rigillis18.blogspot/TK9

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και κότες στον Εθνικό (τέως Βασιλικό) Κήπο; Και ποιος μάζευε ή θα μαζεύει τώρα τα αυγά;
    Και αν υπάρχουν και κοκόρια μήπως έχουμε και...απογόνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.