Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Βουλγαράκης: Εξαιρετική περίπτωση για πρωθυπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής

"Εξαιρετική περίπτωση" για το αξίωμα του πρωθυπουργού στο σενάριο μίας οικουμενικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ο Γιώργος Βουλγαράκης μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1. "Είναι θέμα δικό του φυσικά, θα πρέπει να το επιθυμεί. Δεν είμαι εκπρόσωπός του, αλλά η γνώμη μου είναι ότι προφανώς θα ήταν μία εξαιρετική περίπτωση αν η χώρα φτάσει σε αδιέξοδο", προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην Υπουργός ξεκαθάρισε όμως πως τα σενάρια που ακούγονται αυτή τη στιγμή για οικουμενική κυβέρνηση είναι "σε στάδιο εργαστηρίου" και πως οι συνθήκες θα πρέπει να είναι διαφορετικές αν η κυβέρνηση φτάσει σε αδιέξοδο και πέσει πράγματι στο τραπέζι το σενάριο. "Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη χώρα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις υπεράνω κομμάτων και ατζέντας", εξήγησε.
Σχολιάζοντας στη συνέχεια την εκλογική διαμάχη στη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Βουλγαράκης τη χαρακτήρισε ανοιχτή, αναγνωρίζοντας ωστόσο ένα μικρό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. "Όποιος και να είναι ο νικητής, πάντως, η άποψή μου είναι πως η ΝΔ επιστρέφει στον χώρο της κεντροδεξιάς, που ήταν πάντα το κέντρο βάρους της παράταξης", σημείωσε. "Σημαντικότερο όμως είναι το τι θα γίνει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, στη ΝΔ χρειάζεται όλες τις αποχρώσεις του μπλε", προσέθεσε.
Ο ίδιος επανέλαβε πως στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον β' γύρο, εξηγώντας πως τον θεωρεί κατάλληλο να ενώσει τη ΝΔ με ψηφοφόρους που έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη. "Από τη ΝΔ έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν πολλά σημαντικά στελέχη. Σήμερα όμως δεν απειλείται το κόμμα με διάσπαση, γιατί το εκλογικό σώμα είναι εγγυητής. Η ΝΔ υπάρχει σταθερά στην πολιτική ζωή της χώρας στη Μεταπολίτευση, αντίθετα με τους άλλους κομματικούς πόλους. Δεν μπορεί η ΝΔ να λειτουργήσει σεχταριστικά", σημείωσε εξηγώντας πως ο καραμανλισμός είναι αυτός που ενώνει την παράταξη.
"Οποιοσδήποτε υποψήφιος δηλώσει αύριο πως δεν είναι καραμανλικός, τότε δεν θα πάρει ούτε την ψήφο της γυναίκας του. Ο καραμανλισμός είναι θεμέλιο της παράταξης. Είναι αξιοσημείωτο πως όλοι εμείς ξεκινήσαμε με τον Καραμανλή και ανδρωθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Διαφορές υπάρχουν μόνο στην προσέγγιση της λύσης των προβλημάτων, όχι στην ιδεολογία", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.