Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ένα μπράβο στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τον σεβασμό που δείχνει προς τους θεσμούς

Μας εξέπληξε η συνάντηση του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημ. Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Η έκπληξή μας οφείλεται στον σεβασμό της τυπικότητας και του πρωτοκόλου από την πλευρά του ΚΚΕ.
Μπορεί το ΚΚΕ, αν εξαιρέσει κανείς την εκλογή του 1975, να μη μετέχει ποτέ στη διαδικασία εκλογής Προέδρου έχοντας τη φιλοσοφία ότι δεν ψηφίζει για την ανάδειξη του ανώτατου
πολιτειακού παράγοντα ενός συστήματος το οποίο πολεμά, αλλά σέβεται το θεσμό περισσότερο από άλλους θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτσούμπας εμφανίσθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με γραβάτα, αλλά ο σεβασμός του προς τον θεσμό του Προέδρου δεν περιορίζεται εκεί. Μιλούσε πάντοτε στον Πρόεδρο στον πληθυντικό, αφού γνώριζε καλά ότι απευθυνόταν στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα (και επαναλαμβάνουμε, ενός πολιτεύματος που θέλει να ανατρέψει).
Είναι η διαφορά μεταξύ της πραγματικής Αριστεράς και της γιαλατζί Αριστεράς που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας ο οποίος όχι μόνο παρουσιάζεται μονίμως χωρίς γραβάτα τόσο στο Βουλή όσο και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά απευθύνεται σε αυτόν και στον ενικό, λες και είναι το φιλαράκι που γνώριζε από τις καταλήψεις του 15μελούς...
Φυσικά το κακό είναι ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ενικό, προφανώς από υποχρέωση για την ανάδειξή του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.