Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Είναι πολλά τα λεφτά (της διαφήμισης) Άρη..."- Η αλήθεια για την αποχώρηση Γεωργόπουλου από το επιτελείο Τζιτζικώστα

Είναι εκείνη η άτιμη ατάκα "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" που 
αυτονομήθηκε από την ταινία του 1964 «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, που εξακολουθεί να σπάει κόκκαλα.
Στην ταινία ο Σπύρος Καλογήρου απειλεί με μαχαίρι τον μεγάλο Νίκο Κούρκουλο.
«Γιατί θες να με φας;», ρωτάει ο Κούρκουλος. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», απαντάει ο Καλογήρου.
Η συγκεκριμένη ατάκα αποτελεί όπως περιγράφει το slang.gr "Έκφραση δηλωτική της υποχώρησης και της θυσίας ιδανικών και ηθικών αξιών στον βωμό του χρήματος, ή του άνισου αγώνα όλων των παραπάνω έναντι του μεγάλου θηρίου που κατατροπώνει και ποδοπατά τους αδύναμους στο πέρασμά του".
Γιατί όλα αυτά;

Μα γιατί βλέπουμε ορισμένες ιστοσελίδες που πανηγύριζαν όταν ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος, πρώην σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννη είχε ενταχθεί στο επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα, να τον ρίχνουν στο "πυρ το εξώτερο" τώρα που ο κ. Γεωργόπουλος αποφάσισε να απομακρυνθεί, προφανώς γιατί είδε τι "¨φρούτα" ανθίζουν στον κήπο του Περιφερειάρχη..
Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ. Γεωργόπουλος που ήταν ένας εκ των εκπροσώπων του κ. Τζιτζικώστα στην ΚΕΦΕ παραιτήθηκε και απομακρύνεται από το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα.
Ο λόγος;
Είναι καθαρά προσωπικός ο λόγος της αποχώρησης όπως καθαρά προσωπικός ήταν ο λόγος της συμμετοχής.
Όπως σας είχαμε γράψει, ο κ. Γεωργόπουλος ήταν από τα βασικά στελέχη στο Οργανωτικό της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας.
Με τη διάλυση του κόμματος και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ο κ. Γεωργόπουλος ζήτησε τη στήριξη της Ντόρας για να βρει μια δουλειά γιατί είχε μείνει άνεργος. Η κυρία Μπακογιάννη δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να απευθυνθεί στον προσωπικό του φίλο  Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος, εν τω μεταξύ, είχε γίνει Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Τότε ο κ. Παπαμιμίκος κατάφερε να τον τοποθετήσει διοικητή στο Οφθαλμιατρείο, επί της Πανεπιστημίου.
Τιμώντας την εξυπηρέτηση που του έκανε ο κ. Παπαμιμίκος, όταν χρειάσθηκε ο κ. Γεωργόπουλος ανταπέδωσε την εξυπηρέτηση υπογράφοντας την δήλωση υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα, όπως του υπέδειξε ο κ. Παπαμιμίκος.
Τώρα που οι σχέσειες Παπαμιμίκου - Τζιτζικώστα διαταράχθηκαν ο κ. Γεωργόπουλος έκρινε ότι δεν έχει καμία σχέση και υποχρέωση να συνεχίσει στο επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα και δυστυχώς τόσο αληθινά.
Όσο για τις κατηγορίες που του απευθύνουν οι διάφορες ιστοσελίδες το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι η ατάκα από την ταινία "Λόλα", που λέει: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...", της διαφήμισης του κ. Τζιτζικώστα...

rigillis18.blogspot/ TK9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.