Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κυριάκος, Τζιτζικώστας και Άδωνις αμφισβητούν αν υπάρχει διαρροή Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη

Σε ευθεία αμφισβήτηση των διαρροών από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησαν σήμερα Δευτέρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήδη το είχε πράξει από χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει τέτοια θέση του πρώην πρωθυπουργού. Προσέθεσε δε ότι αυτού του είδους οι διαρροές κάνουν κακό στην παράταξη.


«Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο MEGA.

Χθες ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει:
«Τι σημαίνει ότι μόνο ο Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας; Οι υπόλοιποι δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε τέτοια δήλωση».





Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θέμα ενότητας της ΝΔ, οποίος κι αν εκλέγει πρόεδρος, λέγοντας πως η παράταξη θα συνεχίσει ενωμένη.

Δήλωσε πάντως ότι μολονότι η ενότητα είναι το άλφα και το ωμέγα, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η διεύρυνση του κόμματος. «Η ΝΔ πρέπει να ξαναμιλήσει στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας διέψευσε τις φήμες ότι τον στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι δεν εχει κανένα μηχανισμό να τον στηρίζει. Δήλωσε μάλιστα ότι αντίθετα η δική του υποψηφιότητα εχει λάβει την περισσότερη κριτική.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι έχει σκοπό, αν εκλεγεί, να δώσει σε έναν από τους ανθυποψηφίους του θέση αντιπροέδρου, χωρίς όμως να αναφερθεί σε ονόματα.

Στρέφοντας τα βέλη του προς την κυβέρνησης, ο κ. Τζιτζικώστας κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για υπερφορολόγηση, ενώ δήλωσε κάθετα αντίθετος στην αύξηση φορολογίας των αγροτών.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ γιατί θα αναδείξει τον άνθρωπο που θα αναμετρηθεί σε λίγους μήνες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.