Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τζιτζικώστας: Γερασμένη η ΝΔ που αποθεί την ελληνική κοινωνία

"Η ΝΔ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα".
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα.
Τώρα βέβαια πώς θα γίνει κόμμα των πολλών με στροφή στην φιλοβασιλική δεξιά, είναι ένα ερώτημα στο οποίο ο κ. Τζιτζικώστας δεν έχει απαντήσει.


"Η αίσθησή μου είναι, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 75 μέρες περίπου, ότι οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, πλέον άκουσαν και τους τέσσερις υποψηφίους, συγκρίνουν τις θέσεις μας, κρίνουν και το κύμα της αλλαγής , το οποίο θα εκφραστεί στις 20 Δεκεμβρίου και θα εκφραστεί μαζικά και νομίζω ότι θα οδηγήσει ακριβώς στη επιλογή της ανανέωσης της παράταξης" ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για ανάγκη, να ξεφύγει το ΝΔ από τη "γερασμένη νοοτροπία και λογική που απωθεί σήμερα την ελληνική κοινωνία".
Φυσικά την ανανέωση την χρειάζεται η παράταξη, αλλά εκείνο που δεν έχει κατανοήσει ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι η ανανέωση δεν έχει σχέση με την ηλικία αλλά με τις ιδέες. και ο ίδιος δυστυχώς ιδεολογικά κουβαλάει ό,τι πιο παλαιοκομματικό. Και αυτό φάνηκε μέσα από το γνωστό τηλεοπτικό σποτ.
Ερωτηθείς αν -σε περίπτωση εκλογής του- συνιστά για τον ίδιο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε πως σε ό,τι αφορά το τεχνικό σκέλος του ζητήματος "θα οριστεί ένας εκ των αντιπροέδρων, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, ο οποίος θα έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ και θα επιλεγεί ο καλύτερος".
Ωστόσο δεν διευκρίνησε ποιός θα είναι αυτός ο... καλύτερος, και αν όντως επιλέξει τον  καλύτερο για εκπρόσωπο της ΝΔ στη Βουλή γιατί η βάση του κόμματος να μην επιλέξει από τώρα τον καλύτερο και πρέπει να μπει στη βάσανο της διαρχίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.