Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Αντίδραση Άδωνη για την υποτιθέμενη στήριξη Καραμανλή στον Μεϊμαράκη- Πώς αντιδρούν οι άλλοι υποψήφιοι;- Αναστάτωση και πάλι στη ΝΔ

φωτογραφία από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου
Αντιδράσεις προκαλεί η δημόσια παρέμβαση που φέρεται να έκανε ο  Κώστας Καραμανλής υπέρ του Ευάγγελου Μαϊμαράκη για την αρχηγία της ΝΔ.
Πρώτος ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτή την παρέμβαση που φέρεται να έκανε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Τι σημαίνει ότι μόνο ο Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας; Οι υπόλοιποι δεν είμαστε Νέα Δημοκρατία;», είπε σε οργισμένο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε τέτοια δήλωση», κατέληξε.
Αντίδραση, πάντως, αναμένεται αύριο και από έναν άλλο υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη δέλωση που φέρεται ότι έκανε ο κ. Καραμανλής. Ήδη ο κ. Τζιτζικώστας δια του κ. Αρβανιτόπουλου αμφισβήτησε την εγκυρότητα όσων διέρρευσαν συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού.
Μέχρι σήμερα αντιδράσεις δεν έχουν υπάρξει μόνο από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν ζήτησε, ούτε θα ζητήσει τη στήριξη των πρώην πρωθυπουργών Καραμανλή και Σαμαρά, γιατί δεν θέλει να τους εμπλέξει στην εσωκομματική διαμάχη. Συνεργάτες του ωστόσο δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τη συγκεκριμένη διαρροή, θεωρώντας την άκομψη.
Γεγονός πάντως είναι ότι η παρέμαβαση Καραμανλή στα εσωκομματιικά της ΝΔ υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο κακό θα έκανε και θα απαξίωνε και τον ίδιο, αφού ως εγγυητής της ενότητας θα έπρεπε να στέκεται πάνω από τους υποψηφίους.
Ισχύει επίσης ότι το γεγονός ότι ορισμένοι φίλα προσκείμενοι βουλευτές ή πρώην υπουργοί όπως οι Γ. Βλάχος και Ευ. Αντώναρος, σκίζουν τα ιμάτιά τους υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θέλει να εκτεθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, με νόημα σημείωναν, ότι προφανώς υπάρχει αγωνία και αβεβαιότητα για την τύχη Μεϊμαράκη μετά τις άστοχες ενέργειές του από τις 22 Νοεμβρίου και εντεύθεν, γι' αυτό κρίνεται αναγκαίο από την πλευρά του καραμανλικού στρατοπέδου να ενισχυθεί η υποψηφιότητά του με αυτήν την διαρροή. Η ίδια διαρροή όμως, επισήμαιναν, κινδυνεύει να λειτουργήσει κι εναντίον του κ. Καραμανλή, αν τελικώς ο κ. Μεϊμαράκης δεν καταφέρει να εκλεγεί.
rigillis18.blogspot/ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.