Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Άνεργη (!!!) η κόρη του ΓΑΠ!!!

Με τίτλο: "Η κρίση τώρα χτύπησε και τους... Παπανδρέου" η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο ένθετό της δημοσιεύει το ...δράμα που περνά η οικογένεια Παπανδρέου με την άνεργη κόρη Μαργαρίτα Παπανδρέου!!!

"Του Διονύση Θανάσουλα - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (ένθετο Secret)
Στην Αθήνα, μετά από ένα μικρό διάλειμμα για διακοπές, βρίσκεται αυτή την περίοδο η ΜαργαρίταΠαπανδρέου, η οποία στα τέλη Ιουνίου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης ως ερευνητική φοιτήτρια και πλέον αναζητά εργασία στον τομέα της.

Κάτι όχι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα της κρίσης, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η νεαρή κόρη του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι πιθανόν να δυσκολευτεί να βρει δουλειά σε κάποια μεγάλη εταιρεία στο αντικείμενο των σπουδών της, που είναι η Μοριακή Βιολογία. Και αυτό γιατί ο πατέρας της, αλλά και έτερα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου διαθέτουν έναν ευρύτατο κύκλο γνωριμιών στους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας, τον οποίο μπορεί να κινητοποιήσουν προκειμένου η νεαρή πτυχιούχος να εργαστεί από την αρχή σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Από την άλλη, όσοι γνωρίζουν την κόρη του ζεύγους Παπανδρέου ξέρουν ότι επιθυμεί να χαράξει τη δική της, αυτόνομη πορεία σε ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό το έχει συνειδητοποιήσει η νεαρή πτυχιούχος, αφού παρακολουθεί από κοντά όλες τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, ενώ πριν από λίγους μήνες συνέβαλε όσο μπορούσε στην εκλογική καμπάνια του πατέρα της με το ΚΙΔΗΣΟ. Δούλεψε για πολλές ώρες στα γραφεία του νεοσύστατου κόμματος, το οποίο δεν κατάφερε τελικά να μπει στη Βουλή στις εκλογές του Ιανουαρίου, πριν επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου ως ερευνητική φοιτήτρια.
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Γι’ αυτό τώρα η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει αρχίσει να αναζητάει εργασία, εκτός από την Ελλάδα, και στο εξωτερικό, ως μοριακή βιολόγος, ενώ ετοιμάζεται σε λίγες εβδομάδες να πραγματοποιήσει τη δεύτερη διάλεξή της πάνω στο αντικείμενό της. Η πρώτη είχε δοθεί πριν από μια διετία στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου στα είκοσι δύο της μόλις χρόνια ήταν η βασική ομιλήτρια σε ετήσια συνέλευση με θέμα τις χρόνιες βλάβες του DNA και τη γήρανση του πληθυσμού.
Η άνεσή της θύμισε σε κάποιους αυτήν του πατέρα της, ο οποίος μόλις παραιτήθηκε από πρωθυπουργός προσελήφθη από το πολύ γνωστό αμερικανικό γραφείο Harry Walker Agency, για να εκφωνεί λόγους σε συνέδρια ή fora ανά την υφήλιο, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά. Φέτος η κόρη του θα λάβει μέρος ως βασική ομιλήτρια στην τρίτη Ετήσια Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 21-23 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Το Γενετικό Μοντέλο Οργανισμών Γήρανσης».
Η ίδια μάλιστα έγραψε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου: «Το πάθος μου για τη Βιολογία προέκυψε όταν γνώρισα έναν εμπνευσμένο δάσκαλο και επιστήμονα στο γυμνάσιο. Από τότε, το ταξίδι μου στον κόσμο της έρευνας και του πειραματισμού άρχισε. Το ενδιαφέρον μου στη Νευρολογία, την επιγενετική και τη γήρανση του εγκεφάλου με έκανε να αποφασίσω να υποβάλω αίτηση για αυτό το πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για εμάς, τους ερευνητές σε πρώιμο στάδιο, να αλληλεπιδρούμε και να συνεργαζόμαστε με τους συμμαθητές μας, να μοιραστούμε το έργο και τις ιδέες μας και, τελικά, να αναπτυχθούμε ως επιστήμονες...».

Η φοιτητική ζωή και η επιστροφή
Το σπίτι που η Μαργαρίτα Παπανδρέου νοίκιαζε μέχρι φέτος τον Ιούνιο, σε μία από τις πιο σικ γειτονιές του Ηρακλείου και με ενοίκιο που άγγιζε τα 800 ευρώ, είναι άδειο εδώ και λίγες εβδομάδες. Η ολοκλήρωση του διδακτορικού της στην πόλη της Κρήτης σήμανε την επιστροφή της στο κλεινόν άστυ, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο των σπουδών της. Η γοητευτική κόρη του Γιώργου και της Αντας Παπανδρέου φοίτησε αρχικά στο Κολλέγιο Αθηνών μαζί με την ελίτ των γόνων της αθηναϊκής κοινωνίας, καθώς είχε συμμαθητές υιούς μεγάλων οικογενειών, όπως τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια ακολούθησαν το Λονδίνο και το Imperial College, με τη νεαρή Παπανδρέου να απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή με μέτρο, έχοντας δώσει από την αρχή ιδιαίτερη βαρύτητα στις σπουδές της.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, την επισκέπτονταν συχνά στο Λονδίνο τόσο ο πατέρας της όσο και η μητέρα της, ενώ η ίδια στις λίγες ελεύθερες ώρες της χαλάρωνε με συμφοιτήτριές της σε pubs της πόλης ή με βόλτες σε προάστια όπως το Νotting Hill.  Μετά το τέλος των σπουδών της στη Βρετανία επέλεξε να συνεχίσει για το διδακτορικό της ως ερευνητική φοιτήτρια στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα επιθυμεί πλέον να μπει στην αγορά εργασίας όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να νιώσει εντελώς ανεξάρτητη οικονομικά, κάτι όμως που δύσκολα θα επιτύχει σε μια χώρα που ταλανίζεται από την κρίση και όπου η ανεργία των νέων πτυχιούχων δεν έχει χτυπήσει απλώς κόκκινο, αλλά το έχει ξεπεράσει.".

Μη μου πείτε ότι δεν συμπονάτε και εσείς την κόρη Παπανδρέου γιατί... θα φάω τις κοτσίδες μου!!!
Βέβαια από την άλλη ισχύει αυτό που είχε πει ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός, δηλαδή ότι σε κάθε οικογένεια πρέπει να υπάρχει ένας που να εργάζεται, υπό την έννοια ότι πρέπει να μπαίνει ένα εισόδημα...
Ε, στην οικογένεια Παπανδρέου μπαίνει το εισόδημα του συνταξιούχου μπαμπά, δηλαδή του ΓΑΠ...

rigillis18.blogspot/ Η Ρηγιλλίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.