Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η απογοήτευση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ



Είδα χθες βράδυ τις λίστες της ΝΔ.
Καμία ουσιαστική αλλαγή στα ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα… Μερικές μόνο ανούσιες παρεμβάσεις σε μη εκλόγιμες θέσεις με νέα πρόσωπα αλλά και εμμονή σε κάποια φαντάσματα όπως του Κουνενού στο Λασίθι…
Κοίταξα και τη λίστα Επικρατείας όπου όλοι γνωρίζουν ότι η συγκρότησή της είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε αρχηγού του κόμματος… Φέρει την προσωπική
του σφραγίδα…
Σκεφτόμουν όλο το βράδυ αν πρέπει να γράψω τη γνώμη μου ή όχι… Θα το πω όμως… Απογοήτευση!!!
Να δεχθώ τον κ. Φορτσάκη λόγω της ακαδημαϊκής του ιστορίας, αν και θα ήταν ευκαιρία να δώσει πιο πολιτικό στίγμα στην ηγεσία του Επικρατείας.
Να δεχθώ την κυρία Κεραμέως την φωνή της οποίας δεν θυμάμαι ούτε εγώ ούτε οι ψηφοφόροι της ΝΔ επειδή πρέπει να υπάρχει και μια γυναίκα σε εκλόγιμη θέση (αλήθεια τη φυλετικός ρατσισμός είναι αυτός;)
Να δεχθώ τον κ. Χηνοφώτη ότι είναι ένα «ρουσφέτι» της μη ομιλούσης πτέρυγας της ΝΔ (στην προηγούμενη θητεία του ζήτημα να είχε μιλήσει 2-3 φορές στη Βουλή, έχοντας παρερμηνεύσει την καραμανλική ρήση ότι όσο λιγότερο μιλάς στην πολιτική τόσο λιγότερα λάθη κάνεις…)
Εκείνον τον πολιτικό εγκέφαλο που λέγεται Σταμάτης τι τον ήθελε;
Ναι εκείνον που είχε δίπλα του ο Σαμαράς και δήλωνε μέχρι τελευταία στιγμή, λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ότι τα είχε όλα κανονισμένα και η υποψηφιότητα Δήμα θα έπιανε 180. Με λίγα λόγια μιλάμε για τον άνθρωπο που πήρε στο λαιμό του τον προηγούμενο πρόεδρο της ΝΔ, αφού ήταν από τους διαπρύσιους υποστηρικτές του… φασιστικού μαύρου στην ΕΡΤ, στιγματίζοντας ολόκληρη παράταξη.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δεσμεύσεις. Υπάρχουν ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν. Υπάρχουν γέφυρες που δεν πρέπει να γκρεμιστούν… Όχι όμως πρόεδρε Βαγγέλη με τέτοια πρόσωπα που και μόνο η παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε εκθέτει και δεν δίνει το στίγμα ούτε της Κεντροδεξιάς στροφής, ούτε της ανανέωσης…
Με επιλογές σαν του Σταμάτη ενισχύεις το σύνθημα του Τσίπρα περί παλιού… Και αυτό είναι κρίμα, γιατί όσα λες και όσα πράττεις για εθνική συνεννόηση φέρνουν κάτι νέο στην πολιτική, το οποίο όμως ακυρώνεται με πρόσωπα σαν τον Σταμάτη.
Μην αδικείς λοιπόν τον εαυτό σου επειδή δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τους προκατόχους σου… Εσύ είσαι πλέον πρόεδρος στη ΝΔ και το δικό σου στίγμα πρέπει να φέρουν οι επιλογές που κάνεις… Κατάλαβέ το.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.