Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Και ο Τζιτζικώστας στους δελφίνους;

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τονίζουν ότι το δημοψήφισμα έφερε το τέλος σε ένα μακροχρόνιο πολιτικό φλερτ μεταξύ του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αλέξη Τσίπρα. Και ότι αυτό προκύπτει από τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Ας σημειωθεί ότι η πρώτη έγινε τη Δευτέρα από τις Σέρρες, τόπο καταγωγής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος -όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Τζιτζικώστας- έβαλε τη χώρα μας στην ΕΟΚ. Από εκεί, ο περιφερειάρχης έστειλε καθαρό μήνυμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, συνέστησε ψυχραιμία και
υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διχασμού των Ελλήνων.
Ακολούθησαν έντονα κριτικές προς τον πρωθυπουργό δημόσιες και τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Τζιτζικώστα.
Την Τρίτη, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για εσκεμμένα λάθη στη διαπραγμάτευση, ενώ την Τετάρτη κάλεσε την κυβέρνηση, «αν δεν μπορεί να αποσύρει το δημοψήφισμα και να κλείσει συμφωνία, να παραιτηθεί και να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης». Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν προηγηθεί η σκληρή δήλωση του Σαββάτου από τον Κώστα Καραμανλή (με τον οποίο ο περιφερειάρχης διατηρεί πολύ στενή πολιτική σχέση) και πολλές συναντήσεις μεταξύ των κ. Τζιτζικώστα και Τσίπρα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δύο άνδρες είχαν συνομιλήσει τόσο κατ’ ιδίαν όσο και στο τηλέφωνο, γεγονός που έδειχνε ότι η χημεία μεταξύ τους ήταν καλή.
Προέκυψε όμως η παραίτηση Σαμαρά και ως ένας εκ των "δελφίνων" ο κ.Τζιτζικώστας πήρε το αεροπλάνο και ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα, ώστε να είναι στην καρδιά των εξελίξεων τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την κεντροδεξιά, η οποία διέρχεται βαθιά περίοδο κρίσης.
rigillis18.blogspot/Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.