Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιά συμφέροντα υπηρετεί ο Σόιμπλε;




Για απαράδεκτο πολιτικό εκβιασμό κατηγορεί τον Σόιμπλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε το απλό ερώτημα ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε:

  • Χθες είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. 

  • Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος προσυπέγραψε. Ενστερνίζεται την άποψη ότι η συμφωνία είναι αντικείμενο εκβιασμού και αμφισβητεί κάτι το οποίο υπάρχει στις πρώτες γραμμές του ανακοινωθέντος που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και είναι η λέξη της ιδιοκτησίας.

  • Τα προηγούμενα προγράμματα απέτυχαν διότι δεν υπήρχε εγχώρια ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Τις μεταρρυθμίσεις πολλοί λίγοι τις πίστεψαν.

  • Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει την τεχνοκρατική υποδομή για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Για να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει ο πρωθυπουργός να αξιολογήσει πως θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα.

  • Το δημοψήφισμα βάσει της έκθεσης του ΔΝΤ στοίχισε στην Ελληνική οικονομία 25 δις ευρώ διότι το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Τις τράπεζες τις έκλεισε η Ελληνική Κυβέρνηση.

  • Η Κυβέρνηση έχασε 40 βουλευτές, οι οποίοι ανοιχτά τάσσονται υπέρ της δραχμής και την ίδια ώρα λένε ότι στηρίζουν την Κυβέρνηση. Πως στηρίζουν την Κυβέρνηση όταν την ίδια στιγμή παίρνουν αποστάσεις από την κεντρική πολιτική; 

  • Θεωρώ πολιτικά ανέντιμο οι υπουργοί που δεν ψήφισαν χθες να παραμένουν στις θέσεις τους. Περιμένω πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό. 

  • Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός Σόιμπλε και δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Πάνω στις πλάτες της μικρής Ελλάδας συγκρούονται τα συμφέροντα της Ευρώπης. Συγκρούεται η άποψη του κ. Σόιμπλε που λέει ότι «δεν θέλω κούρεμα του χρέους» με την άποψη του ΔΝΤ που λέει «σωστά ότι εδώ που φτάσαμε είναι αναπόφευκτο ένα κούρεμα του χρέους».

  • Από εμάς εξαρτάται να αποδείξουμε στον κάθε κ. Σόιμπλε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτά τα οποία δεσμευόμαστε. 

  • Πρέπει ο Ελληνικός λαός να ενημερωθεί πλήρως για τις επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το κείμενο γιατί να μην τεθεί στην κρίση του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό ζήτησα σήμερα από τον πρωθυπουργό μέσω της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας να καταθέσει στη Βουλή τη σχετική μελέτη στην οποία έκανε αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ – 1.   

  • Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε και δεν έχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό δεν ισχύει για τον  Βαρουφάκη.

  • Ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε καταστροφικός στους χειρισμούς του, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν είχε ποτέ τη διάθεση να φέρει εις πέρας της διαπραγμάτευση και είχε εξαρχής σχέδιο σύγκρουσης με την Ευρώπη. 

  • Θεωρώ απαράδεκτο και προσβλητικό προς τον πρωθυπουργό ο οποίος τον εμπιστεύτηκε, χθες να ψηφίζει ΟΧΙ με αυτήν την αυτάρεσκη αλαζονεία και τον  απίστευτο ναρκισσισμό που τον διακρίνει. Τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να τον στηρίξει σε μια δύσκολη προσαρμογή την οποία έκανε. 

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες έπαψε να είναι ένα ενωμένο κόμμα όταν 40 βουλευτές θέλουν να πάμε στη δραχμή. 

  • Φτάσαμε πολύ κοντά στο να βγούμε από το Μνημόνιο. Αν η Νέα Δημοκρατία από τον Ιούνιο του 2014 δεν έχανε τη μπάλα και δεν εγκατέλειπε τις μεταρρυθμίσεις θα είχαμε βγει. Αυτή είναι η αυτοκριτική που πρέπει να κάνουμε και εμείς ως Νέα Δημοκρατία. 

  • Θεωρώ δεδομένο ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι η χειρότερη Πρόεδρος που γνώρισε το Κοινοβούλιο. Είναι εμπαθής, προσβλητική απέναντι στους βουλευτές, έχει προσωπική ατζέντα, αυξάνει τις εντάσεις, δεν προωθεί τη συναίνεση και κατά την άποψη μου δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.