Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αλέξη στον Πρόεδρο απευθύνεσαι στον πληθυντικό γιατί είναι ο πρώτος τη τάξει θεσμός του πολιτεύματος- Αλλά πού να το ξέρεις; Όταν κάνατε στο σχολείο Αγωγή του Πολίτου εσύ έκανες καταλήψεις.



Ο κ. Τσίπρας μας εκπλήσσει καθημερινά.
Τη μια γιατί χαμογελά όταν πρέπει να κλαίει…
Την άλλη όταν πρέπει να επιδιώκει την εθνική ενότητα μέσω της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, προτιμά τις κατ’  ιδίαν συζητήσεις…
Αλλά απόψε μας άφησε… «Παυλόπουλους»,
όταν τον ακούσαμε να απευθύνεται στον ενικό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντάς του «Είμαι στη διάθεσή σου για ενημέρωση».
Σώπα ρε Αλέξη; Σοβαρά;
Επειδή τον διόρισες εσύ σημαίνει ότι γίνατε φιλαράκια και θα παίξετε πιτσικουλιές;
Δεν καταλαβαίνεις πως όταν πηγαίνεις στο Προεδρικό δεν συναντάς το φιλαράκι σου τον Πάκη αλλά τον πρώτη τη τάξει θεσμό της ελληνικής πολιτείας στον οποίο, ως δεύτερος τη τάξει θεσμός οφείλεις τον προσήκοντα  σεβασμό, ιδιαίτερα όταν απευθύνεσαι σε αυτόν δημοσίως;
Εκτός αν δεν το ξέρεις. Αλλά βρε παιδί μου στην «Αγωγή του Πολίτου» δεν το μάθατε; Αλλά εσύ Αλέξη μου όταν κάνατε μαθήματα συνταγματικού δικαίου εσύ έκανες κοπάνες για συνεδριάσεις του 15μελούς ή έκανες καταλήψεις.
Αλέξη σοβαρέψου… Είσαι πρωθυπουργός και αποτελείς πρότυπο για πολλούς.
Ελπίζω απλά να σου ξέφυγε και να ντράπηκες να το συμμαζέψεις…
Για την ιστορία καταγράφουμε τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν μπροστά στις κάμερες κατά την αποψινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 «Καταθέσαμε σήμερα την επίσημη πρόταση στον ESM για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για μεσοπρόθεσμο διάστημα. Αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση από τη μία πλευρά είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και από την άλλη οι σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση και αναγκαία απομείωση χρέους για βιώσιμη λύση και οριστική έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη συνομιλία μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η συζήτησή τους. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας. Είμαι στη διάθεσή του για διαρκή ενημέρωση. Η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο είναι προϋπόθεση για καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.
Ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η σημερινή ημέρα έχει βαρύνουσα σημασία, αναφερόμενος αρχικά στη συζήτηση που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και στο γεγονός ότι ο Μανουέλ Βαλς στη γαλλική βουλή στάθηκε σε δύο ζητήματα. «Μίλησε για την καθοριστική σημασία της Ελλάδας στην Ευρώπη και αρνήθηκε την εκδοχή ενός Grexit. Επίσης, ο κ. Βαλς πήρε θέση για την αίτηση προς τον ESM, χαρακτηρίζοντάς την μία ισορροπημένη θέση, που αποτελεί βάση για την όλη διαπραγμάτευση. Ας είναι αυτή η ημέρα μία αρχή για την προσπάθεια που θα κορυφωθεί την Κυριακή με την Ελλάδα, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης, θα σταθεί όρθια και θα συμβάλει στην πορεία της Ευρώπης στο δύσκολο μέλλον.
 Rigillis.blogspot/ TK9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.