Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Κραυγή αγωνίας χθες από την Ντόρα στον Σαμαρά: Αντώνη παραιτήσου για το καλό της Ελλάδος- Αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ, παραιτούμαι κι εγώ τώρα- «Δεν πάω πουθενά» της απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ



Εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει στη ΝΔ το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Όπως έγινε γνωστό χθες Σάββατο, το μεσημέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από δυόμιση χρόνια που είχε να μιλήσει με τον κ. Σαμαρά (αν δεν συμπεριλάβει κανείς το ολιγόλεπτο τηλεφώνημα που είχε μετά τη συνάντησή της με τον κ.Τσίπρα), ανέλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η πρώην υπουργός έχοντας υπ’ όψιν της τις δημοσκοπήσεις και τη καταβαράθρωση του ΝΑΙ αμέσως μετά το… διάγγελμα του κ. Σαμαρά την Παρασκευή, του ζήτησε να παραιτηθεί.
Ο κ. Σαμαράς σαστισμένος τη ρώτησε «για ποιο λόγο;»
Η κυρία Μπακογιάννη του εξήγησε ότι τους λόγους και του επισήμανε ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΝΑΙ γιατί φοβάται ότι θα επιστρέψει στην εξουσία. Η κυρία Μπακογιάννη μάλιστα του πρότεινε να παραιτείτο χθες μήπως και σωθεί το ΝΑΙ.

«Αντώνη, η παρουσία σου είναι επιζήμια και για την παράταξη και την προοπτική της χώρας. Είναι καλύτερο να παραιτηθείς άμεσα και να διευκολύνεις την κατάσταση. Για να σου αποδείξω μάλιστα ότι δεν έχω καμία φιλοδοξία, και αν το πρόβλημά σου είμαι εγώ, σου δηλώνω ότι ταυτόχρονα μ' εσένα παραιτούμαι κι εγώ.Το ζήτημα δεν είναι να σωθούμε εμείς αλλά η Ελλάδα» ».
«Αστειεύεσαι βέβαια», ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά.
Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να ξαναθέσει το σήτημα, ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Σαμαράς οργισμένος της απάντησε: «Εισαι τρελή; Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να παραιτηθώ» και έκλεισε τη συζήτηση και το τηλέφωνο.

Η Συγγρού επιβεβαίωσε ότι έγινε το τηλεφώνημα, χθες το μεσημέρι στη 1.00, σχολιάζοντας δε τη στάση της συνεργάτες του κ. Σαμαρά έλεγαν: «Αφήνουμε στην κρίση το καθενός σκεπτόμενου πολίτη μια τέτοια πράξη»

Ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την κίνηση της κυρίας Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι «επί 5 μήνες αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα λέγαμε ότι τον Ιανουάριο κάναμε επικοινωνιακά λάθη.  Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις φθάσαμε να ηττηθούμε με τις τράπεζες κλειστές… Θα είναι τραγωδία να προσποιηθούμε και πάλι ότι δεν τρέχει τίποτα. Όλα αυτά θα πρέπει από αύριο το πρωί να τα συζητήσουμε»

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.