Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Περιμένω από τον πρωθυπουργό να κλείσει συμφωνία σε 48 ώρες όπως είχε δεσμευθεί




Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ήλθε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν ανέμενε να τοποθετηθεί η ηγεσία του κόμματός του, αλλά παίρνοντας την πρωτοβουλία πήγε στη Συγγρού και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους καλώντας τον πρωθυπουργό να κλείσει συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως το υποσχέθηκε ζητώντας μάλιστα από τον Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει την ευθύνη για να φέρει την ομαλότητα στην ελληνική κοινωνία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «Τη Δευτέρα το πρωί χρειαζόμαστε κι εκείνους που ψήφισαν Ναι κι εκείνους που ψήφισαν Όχι.
Μόνο έτσι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να κλείσει μέσα σε 48 ώρες την συμφωνία, όπως υποσχέθηκε», σημείωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και υπογράμμισε: «Περιμένω την συμφωνία, Διαφορετικά η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης».  Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν φέρε μέχρι την Τετάρτη συμφωνία, τότε ο αστικός κόσμος θα αντιδράσει, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον τρόπο αντίδρασης.
Ο κ. Μειμαράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος αν δεν υπάρξει συμφωνία κατά το σενάριο που διακινείται από πλευράς θεσμών. Στηλίτευσε δε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού», λέγοντας ότι "ο καλός τιμονιέρης είναι παντός καιρού και δεν εγκαταλείπει το καράβι στη φουρτούνα". 
Rigillis18.blogspot/ N. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.