Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

H ….χαμένη Καρυάτιδα


Το ευχάριστο Πατριώτες της περασμένης βδομάδας ήταν η επιστροφή το περασμένο Σάββατο της έκτης Καρυάτιδας από το Βρετανικό Μουσείο!!! Ναι Πατριώτες ήρθε επιτέλους στην πατρίδα, ντυμένη στα άσπρα (με φουρό από μέσα) και την ξανθιά περούκα να ανεμίζει. Μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνοδευόμενη (προσέξτε: "συνοδευόμενη") από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα πλήθη να αλαλάζουν "Θαύμα, θαύμα!!!", "Ήρθε το καμάρι μας να πάρει τη θέση της στο Μουσείο της Ακρόπολης", "Ζήτω, ζήτω" και άλλα τέτοια πανηγυρικά!!! Ήταν η ώρα της δικαίωσης για την Εθνική "Johanna SO" (Special Olympics δηλαδή) η οποία μάλιστα άλλαξε και το όνομα της από Γιάννα (που θα έμοιαζε με την μισητή συνονόματη της, σε "Johanna" πλησιάζοντας περισσότερο σε εκείνη της Λορένης!!!
Ο Πρόεδρος δίπλα της, δίπλα στη ...δεσποτικής παρουσία, ωχρός και κατηφής δεν τολμούσε να χαιρετίσει τα πλήθη αναλογιζόμενος ότι οι αλαλαγμοί, είτε αφορούσαν μόνο την Καρυάτιδα (που συνέχιζε να χαιρετάει τα πλήθη) είτε ότι, το Καραγκιόζ-μπερντέ που είχε φτιάξει η Johanna "διορθώνοντας προς το κιτς" την απέριττη γραμμή του Καλλιμάρμαρου, θα κόστιζε περισσότερο από αυτά που κοπήκαν από τις συντάξεις και βοηθήματα ατόμων με ειδικές ανάγκες!!!

Παρά τις κακίες όμως του κόσμου, η έκτη Καρυάτιδα, η επονομαζόμενη και ως Johanna είναι έτοιμη πλέον να πάρει τη θέση της στο Μουσείο της Ακρόπολης!! Ζήτω και πάλι ζήτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.