Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

O tempora o mores! Ο Δ. Καλαματιανός του ΣΥΡΙΖΑ απέλυσε τον Δ. Τεμπονέρα (κατόπιν εντολής Κασσελάκη)


Κατά πως φαίνεται και όπως γράφουν γνωρίζοντες τα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης απαίτησε από τον Διονύση Καλαματιανό (βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ) να  απολύσει τον Δ. Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του και αυτός -εννοείται- υπάκουσε και τον απέλυσε...

Δεν νομίζω λοιπόν να καλοφάνηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία το χαρακτηρίζουν ως Ατόπημα μέγα την απόλυση του Δ. Τεμπονέρα από τον βουλευτή Ηλείας Δ. Καλαματιανό (όπως είπαμε κατόπιν εντολής Στ. Κασσελάκη)

Το χαρακτηρίζουν λοιπόν:

  • Δείγμα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, υποτακτικής συμπεριφοράς και μικρού πολιτικού η ενέργεια του Ηλείου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η είδηση:
  • «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, απέλυσε τον επίδοξο διάδοχό του Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟ του κόμματος.
  • Ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το αίτημα για την απόλυση Τεμπονέρα έγινε με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση των «Τριών» (Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη) για την Κεντροαριστερά.
  • Ο Σ. Κασσελάκης ζήτησε από τον Δ. Καλαματιανό να απολύσει τον Δ. Τεμπονέρα, ενόψει της εκδήλωσης των «Τριών» στο θέατρο Αλφα.
  • Ο Δ. Καλαματιανός έκανε δεκτό το αίτημα και πράγματι ο Δ. Τεμπονέρας απελύθη.»
Η συμμετοχή και συνέργεια του Δ. Καλαματιανού σε ενέργεια εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων, είναι δείγμα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας, υποτακτικής συμπεριφοράς και μικρού πολιτικού.
Όμως κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου Αλέξη Τσίπρα,  είχε αρκετό παρασκήνιο η παραίτηση του Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού από την θέση του ΓΓ του Υπουργείου Ναυτιλίας και η αντικατάστασή του από τον Πατρινό δικηγόρο Διονύση Τεμπονέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μέχρι πρότινος (τότε επί ΣΥΡΙΖΑ) Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δικηγόρος Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, παραιτήθηκε από τη θέση του  για να μπορεί να είναι υποψήφιος στην Ηλεία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από εκεί κατάγεται.

Στη θέση του ορίστηκε ο Αχαιός δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας, ως νέος Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με απόφαση του τόσο του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όσο και του τότε υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η επιλογή τότε δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Όμως  και ο τότε και ο προηγούμενος του τότε Γενικός Γραμματέας είχαν άμεση σχέση με τον Αλέξη Μητρόπουλο. 

Ο γνωστός εργατολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα κατά πληροφορίες, θεωρείται, ως ο "υπεύθυνος' για την ενεργό συμμετοχή τόσο του Ηλείου Διονύσιου-Χαράλαμπου Καλαματιανού, όσο και του Πατρινού Διονύση Τεμπονέρα στην πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας συνεργάζεται χρόνια με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου. Ενώ θυμίζουμε πως ο γνωστός εργατολόγος κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Ενώ μαζί με τον νυ υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή είχαν αποχωρήσει το 2012 από το ΠΑΣΟΚ και είχαν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κοινώς του κουτρούλη ο γάμος!!!!!


os και 27 ακόμη
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.