Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Αντ. Σαμαράς για γάμο ομόφυλων: Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;

 

«Θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το τι θα πράξει όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Στην συντριπτική της πλειονότητα η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ζήτημα, θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε πάντως με δηκτικό ύφος την προτροπή του πρωθυπουργού προς τους διαφωνούντες βουλευτές για αποχή, λέγοντας: «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Νοέμβριο ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει τυχόν νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια σημειώνοντας πως «οφείλουμε να στηρίξουμε την ‘πυρηνική’ οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων, δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας».

«Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Αλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα ‘δικαιωμάτων’» είχε επισημάνει στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» προσθέτοντας πως τα παιδιά «έχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα, όχι ‘γονέα ένα’ και ‘γονέα δύο’».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρχει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της Ν.Δ. στην επικείμενη ψηφοφορία, δείχνοντας ωστόσο τον δρόμο της αποχής προς όσους διαφωνούν. «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει την διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Πηγή:https://www.naftemporiki.gr/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.