Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Σε χαμηλούς τόνους τα γενέθλια της ΝΔ – Γιορτή χωρίς πανηγυρισμούς

 Χωρίς πανηγυρισμούς αλλά σε χαμηλούς τόνους θα γιορτάσει σήμερα τα δύο χρόνια διακυβέρνησής της η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε λόγω της έκτακτης υγειονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς διαχείρισης της κατάστασης ότι το κλίμα δεν σηκώνει χαλαρότητα και τα μηνύματα που πρέπει να σταλούν στους πολίτες είναι συγκεκριμένα και συνοψίζονται με μία λέξη: «δουλεύουμε».

Για το λόγο αυτό σε λίγη ώρα, ανήμερα της συμπλήρωσης του πρώτου μισού της συνταγματικής του

θητείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εγκαινιάσει το νέο κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι, μία κίνηση με ξεκάθαρους συμβολισμούς, καθώς με τον τρόπο αυτό θα επιχειρήσει να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας που μεταξύ άλλων θέλει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι η συγκεκριμένη μονάδα εγκαινιάζεται μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών των τοπικών αρχών και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η οποία ασκούσε πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη στελέχωσή του Κέντρου Υγείας για 24ωρη νοσηλεία και αποσυμφόρηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και του Τζάνειου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να στείλει στους πολίτες το μήνυμα της επανεκκίνησης και να καταστήσει σαφές ότι ήδη στήνεται η μετα-covid εποχή και δημιουργούνται οι συνθήκες που μέσα από μεταρρυθμίσεις θα ωθήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη μετά από το δύσκολο κάβο που κλήθηκε να διαχειριστεί τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Άλλωστε η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., ενώ τέθηκαν ταυτόχρονα σε εφαρμογή δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες- ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους και η πράσινη μετάβαση – καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις στο αξιόχρεό της, γεγονός που δίνει κύρος και αισιοδοξία για τις προοπτικές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.