Τρίτη 20 Απριλίου 2021

τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Σκόπια: Δεν θα έλεγα ποτέ προδότη όποιον στηρίζει τη Συμφωνία

Ήταν 25.1.2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συμπόσιο του Economist, επανέλαβε την θέση του για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που ψηφίστηκε σήμερα (το 2019) θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist με τον αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν, πρόσθεσε όμως ότι “δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες“.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην Βουλή εξήγησε την κρισιμότητα της σημερινής ψηφοφορίας καθώς “εφόσον επικυρωθεί μία συνθήκη λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει”. (Έστω όμως λίγα μπορούν να γίνουν...)

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειωθεί η ζημιά που προκαλείται στην χώρα ενώ έστειλε το μήνυμα ότι “δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην Συμφωνία και στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Εμείς έχουμε πλήρη ισχύ να προβάλλουμε βέτο υπέρ των συμφερόντων μας εφόσον δεν εξυπηρετούνται κατά την ενταξιακή διαδικασία”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι είναι μία συμφωνία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα το 2008 και την απέρριψε λόγω της εθνότητας και της γλώσσας και είναι μία συμφωνία στην οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όσο για τις θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “καταλαβαίνω τις θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων αλλά εγώ επιμένω για το καλό της χώρας μου”.

Έτσι για να θυμόμαστε τι λέγαμε και τι κάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.