Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οι ψεκασμένοι και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


 Είδαμε τον κ. Καμμένο να βγαίνει από την πολιτική χειμέρια νάρκη του και να βρίσκει ως θέμα να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση, την υπόθεση της νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Ευαγγελισμό.

Κατήγγειλε λοιπόν ο κ. Καμμένος ότι ο Αρχιεπίσκοπος έτυχε ειδικής μεταχείρισης στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύθηκε για κορωνοϊό.

Πήραν τη σκυτάλη και άλλοι «ψεκασμένοι» και  άρχισαν να λένε ότι υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα αφού, όπως υποστηρίζουν, έκαναν στον Αρχιεπίσκοπο τη θεραπεία που έκαναν οι Αμερικανοί στον Τραμπ, και γι’ αυτό έγινε καλά, ενώ τον λαουτζίκο τον αφήνουν και πεθαίνει.

Μα είμαστε σοβαροί;

Πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας;

Είναι να σαν μας λένε ότι θα αρρωστήσει ο Πρωθυπουργός και οι γιατροί δεν πρέπει να φέρουν τον κόσμο ανάποδα για να τον σώσουν. Λες και τις ίδιες επιπτώσεις θα έχει η απώλεια του πρωθυπουργού με την απώλεια του γράφοντος αυτές τις σκέψεις.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Εκκλησία.

Πάση θυσία έπρεπε να γίνει καλά ο Ιερώνυμος γιατί μια διαδοχή στην Εκκλησία της Ελλάδας πρέπει να προετοιμαστεί και να γίνει ομαλά και πάση θυσία έπρεπε να γίνει καλά – για τους ίδιους ακριβώς λόγους- και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Αλίμονο στο ελληνικό κράτος αν ο Αρχιεπίσκοπος – είτε της Ελλάδας, είτε της Αλβανίας- δεν ετύγχανε ειδικής μεταχείρισης. Θα έπρεπε να πετροβολάει την κυβέρνηση το σύνολο της κοινωνίας, σε διαφορετική περίπτωση…

Ας αφήσουμε λοιπόν τις υποκρισίες και ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα.

Ακόμα και σε μια δημοκρατία, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ή τουλάχιστον, δεν έχουμε την ίδια αξία. Η θέση που υπηρετεί ο καθένας του προσθέτει ευθύνες, αλλά και προνόμια. Και αυτό ούτε ο κ. Καμμένος που έκανε τις βόλτες με τα ελικοπτεράκια όσο ήταν υπουργός Άμυνας το μαθαίνει τώρα, ούτε οι συνοδοιπόροι του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.