Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Ιερώνυμο την Παρασκευή - Για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

ΙερώνυμοςΑύριο, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα «πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό», o αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα προεστεί, στις 8 το βράδυ, της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Θετικά θα ανταποκριθούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο  κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να προσέλθουν οι πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών για να ψάλλουν το «τη Υπερμάχω».

Με ανακοίνωση της σχετικά με την «προσβλητική για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό, αυριανή λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί», η ευρωομάδα της ΝΔ επανέρχεται, μετά την επιστολή της για το θέμα και ζητά από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ και τη γενική διευθύντρια της UNESCO Όντρεϊ Αζουλάι, «να προστατέψουν τις διεθνείς συμφωνίες και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζει την 24η Ιουλίου «ημέρα θλίψης για τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό» και τονίζει ότι «η Αγιά Σοφιά είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο που οφείλει η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους ευρωβουλευτές της ΝΔ θα εκπροσωπήσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου για την Αγιά Σοφια, θα πραγματοποιηθεί αύριο, 24 Ιουλίου, στην Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου. Ο κ. Ιερώνυμος έχει αποστείλει κάλεσμα σε όλους τους πιστούς να παραστούν.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.