Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης: Τέλος στην μαζική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης

Για μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα τερματίσει την μαζική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στο περιοδικό Politico ως πρώτη κίνηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
που εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του στις εκλογές, πρόσθεσε ότι στην πρώτη δέσμη μέτρων θα συμπεριλαμβάνεται η μείωση στους εταιρικούς φόρους και το ΦΠΑ σε τρόφιμα και ποτά, υπογραμμίζοντας ως «οι νόμοι είναι έτοιμοι και η ομάδα είναι έτοιμη».
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης το 2010 οι εκλογές δεν θα αποτελέσουν πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών.
Ερωτηθείς για την ελαφρά ανάκαμψη της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε «πως αν με όλα όσα δεν έκανε ο κ. Τσίπρας η ανάπτυξη έφτασε στο 2%, φανταστείτε τι μπορεί να πετύχει μια κυβέρνηση που είναι φιλική στις επενδύσεις» προσθέτοντας ότι με τη δική του κυβέρνηση η ανάπτυξη θα «τρέξει» με 3 ή 4% για πολλά χρόνια για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να ανακτήσει το 25% που έχει απολέσει την τελευταία δεκαετία.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, στάθηκε επίσης στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο οργανισμό κατά της διαφθοράς στα πρότυπα του ΟΟΣΑ. Εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση σε συνδυασμό με μια ριζική απλούστευση του τρόπου δημιουργίας μιας εταιρείας θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.