Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

"Ώρα Ελλάδος... Βουκουρέστι": Ένα βιβλίο αποκάλυψη από τον Νίκο Στέφο- Το παρασκήνιο του ΟΧΙ από τον Κώστα Καραμανλή- Τα μηνύματα για τον Αλέξη Τσίπρα

Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, σε όλα τα βιβλιοπωλεία, "Ώρα Ελλάδος... Βουκουρέστι". Το βιβλίο που φέρνει στο φως όλα τα συγκλονιστικά παρασκήνια για την ιστορική Σύνοδο στο Βουκουρέστι του 2008 και το δραματικό ΟΧΙ του Καραμανλή στον Μπους για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Ένα βιβλίο που συνέγραψε με ευθύνη και αντικειμενικότητα  ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος και προλογίζει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ένας πολιτικός που έζησε εκ των έσω όλο το δραματικό παρασκήνιο εκείνων των συγκλονιστικών ημερών.
Πρόκειται για ένα πόνημα που αξίζει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα για να αντιληφθεί πώς συμπεριφέρονται οι
υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες. Οι ηγέτες που θέτουν πάνω από καριέρες και προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα τα συνφέροντα της πατρίδας τους. 
Όσα περιγράφονται στο βιβλίο του Νίκου Στέφου "Ώρα Ελλάδος... Βουκουρέστι" είναι επίκαιρα όσο ποτέ, με δεδομένη την εξέλιξη του Σκοπιανού μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς έρχονται στο φως λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και των πιέσεων που άσκησαν οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και οι "κόκκινες γραμμές" που είχαν τεθεί και σήμερα προβάλλουν ως "εφιάλτης" για την κυβέρνηση Τσίπρα. 
Πρόκειται για ένα βιβλίο που συμβάλλει στην ιστορική μας γνώση και μνήμη. Ένα βιβλίο που διδάσκει πώς πρέπει να ενεργούν οι πολιτικοί και δίνει μαθήματα στους πολιτικάντηδες της εποχής μας.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι σίγουρος ότι οι ανιστόρητοι και οι δήθεν θα πάρουν ένα καλό μάθημα να έχουν να πορεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.