Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Στελέχη της ΝΔ για την«δυσαρέσκεια» Μοσκοβισί -Είναι γνωστός για τις απόψεις του

Δηκτικά σχολιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τις κυβερνητικές διαρροές για δυσαρέσκεια του Πιερ Μοσκοβισί για τις δηλώσεις Μητσοτάκη και την κριτική που ασκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θυμίζουν ότι ο κ. Τσίπρας πήγε στη σύνοδο κορυφής για να πάρει δήλωση στήριξης από τους ηγέτες, όπως προειδοποιούσε το Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες και τόνιζαν
ότι τελικά γύρισε με μια δήλωση του γνωστού για τις απόψεις του κ. Μοσκοβισί..
Από την αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν την πίεση προς την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, καθώς είναι σαφής η αποσταθεροποίηση που έχει προκληθεί, αλλά και η δικαίωση της δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας, που από την πρώτη στιγμή προειδοποιούσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί στην αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας. Επιμένουν μάλιστα στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στη Βουλή. «Θα σας πω, κ. Τσίπρα, αυτό το οποίο συζητούν μεταξύ τους, πια, όλοι οι πολίτες: ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο, κ. Τσίπρα, με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Στις Πρέσπες, όπου εκχωρήσατε τη “μακεδονική γλώσσα” και τη “μακεδονική εθνότητα”, και στην Ιθάκη όπου σκηνοθετήσατε την υποτιθέμενη έξοδο από τα Μνημόνια», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν, ότι το με το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων δεν έπρεπε να έχει ληφθεί καν και οφειλόταν στην αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα. Αυτήν που αντάλλαξε με το Σκοπιανό. Καλούν μάλιστα τον Πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί κατέθεσε δύο προϋπολογισμούς και το μέτρο πάρθηκε πίσω με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών αφότου προχώρησε η συμφωνία των Πρεσπών και όχι νωρίτερα, όταν και είχε καταθέσει σχετική τροπολογία η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.