Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Στην Πιερία οι μαθητές είπαν φτάνει πιά και ξεχύθηκαν στους δρόμους για τo: «Μακεδονία Ξακουστή»



Κάτι συμβαίνει εδώ και λίγες ημέρες στην Κατερίνη. Κάτι που δεν το έχουμε δει πουθενά! 
Ξεκίνησαν με καταλήψεις των σχολείων τους και μετά με μεγαλειώδη πορεία!
Θέμα; Τα νέα μέτρα για την παιδεία και η Μακεδονία Ξακουστή!!!

Πηγή: www.Pieria.tv

Κλειστά όλα τα Λύκεια Κατερίνης μετά από την προγραμματισμένη κατάληψη των μαθητών ενώ ανάρτησαν πανό στα κιγκλιδώματα των σχολείων.

Οι μαθητές των Λυκείων διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα στην παιδεία και προβάλλουν τα αιτήματά τους με στόχο να γίνουν αποδεκτά και να εισακουστούν ειδάλλως θα συνεχίσουν την κατάληψη των σχολείων τους.

Η διαμαρτυρία για την παιδεία συμπληρώθηκε και με το Μακεδονικό ζήτημα όπου οι νεαροί μαθητές δείχνουν την αγάπη τους για την Μακεδονία που είναι Ελληνική και την αντίθεσή τους στην συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει την Μακεδονία στα Σκόπια και στους Σκοπιανούς.
«Πόδι» θα πατήσουν οι νέοι μας για την Μακεδονία διότι οι ίδιοι οι Μακεδόνες τής Βορείου Ελλάδος αδρανούν και πιθανόν να αδιαφορούν για τη ελληνικότητα τής Μακεδονίας.
Μαθητές από το 4ο Λύκειο Κατερίνης μίλησαν στην κάμερα τής Pieria.tv ενώ οι μαθητές τού 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης τραγούδησαν με θάρρος το εμβατήριο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».


Και κλείσανε με μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Κατερίνης:

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ» ηχούσε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 σε όλη την πόλη τής Κατερίνης.


Μαθητές από τά Γυμνάσια και τα Λύκεια τής πόλης ξεχύθηκαν στους δρόμους σε μια ειρηνική αλλά βροντερή πορεία υπέρ της ελληνικότητας τής Μακεδονίας αλλά και τής Κύπρου, κάτι που ξεχνούν οι περισσότεροι να φέρουν στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό.

Η πορεία διένυσε σχεδόν όλη την Κατερίνη.
Από την Πλατεία Ελευθερίας οι μαθητές προχώρησαν στο Δημαρχείο τής πόλης, στην συνέχεια πέρασαν μπροστά από την οδό Ηφαίστου όπου βρίσκονται τά γραφεία των τριών βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Σκούφα, Τζαμακλή και Καστόρη, βροντοφωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, υπενθυμίζοντας το στους τρείς βουλευτές μας που υπέγραψαν την παράδοση τής Μακεδονίας στα Σκόπια με την καταδικαστέα απ’ όλον τον Ελληνισμό Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολούθως η πορεία πέρασε την οδό Κασσάνδρου με διαδρομή προς τά ΚΤΕΛ Κατερίνης, στο Μνημείο πεσόντων τού Ποντιακού Ελληνισμού, και συνέχισε έως την διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, όπως βλέπουμε στα πλάνα μας.
Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Νομαρχιακό κτήριο τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με τούς μαθητές να τραγουδούν την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» και να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο τής Ελευθερίας, πέραν των άλλων συνθημάτων που με μια φωνή φώναζαν στην πόλη.




Αξίζει να αναφέρω ότι οι υπεύθυνοι τής πορείας μού ζήτησαν να τονίσω, ότι, η πορεία δεν έχει σχέση με κόμματα και χρώματα, αλλά είναι καθαρά μαθητική και ενωμένη ώς μια γροθιά. Τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες που κάποιοι θα θελήσουν να τούς προσάψουν, μακράν απέχουν από τους μαθητές.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η πορεία ακολούθησε την οδό 28ηςΟκτωβρίου, την οδό Ειρήνης, και περνώντας από την Κεντρική Πλατεία τής πόλης κατέληξε και πάλι στο Δημαρχείο Κατερίνης με τον Εθνικό Ύμνο και την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.