Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απαράδεκτη η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, δεν σέβεται τους ιερείς

 «Η συμφωνία δεν σέβεται την προσφορά και την αποστολή αυτών των ανθρώπων, αλλάζει βίαια το εργασιακό τους καθεστώς και δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους μέλλον», αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων . Επίσης χαρακτηρίζει «συντηρητικές και
οπισθοδρομικές» τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την καταρχήν συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ δηλώνει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη πρόταση και υπενθυμίζει πως «το 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά για τη σύσταση εταιρείας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Διερωτήθηκε δε, «θα αφήσουμε 10.000 κληρικούς, λειτουργούς της Εκκλησίας, να θυσιαστούν στους βωμούς των προεκλογικών επιδιώξεων της κυβέρνησης;» και πρόσθεσε ότι τα κίνητρα αποκαλύφθηκαν με τις δηλώσεις περί προσλήψεων.
Αναφερόμενη στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημείωσε ότι « ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για θεσμικές αλλαγές και ριζικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος»,  ωστόσο  - όπως επισημαίνει - εν τούτοις «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά συντηρητικές και οπισθοδρομικές».
Για το θέμα των συντάξεων, η κ. Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «τα καλά νέα θα είναι πάντα ευπρόσδεκτα αν έλθουν» επαναλαμβάνει όμως ότι «οι ψευδαισθήσεις περί καθαρής εξόδου έχουν εξανεμιστεί, αναμένοντας ένα ακόμα Eurogroup». Ερωτηθείσα εάν η ανασφάλεια που προκαλεί η Ιταλία αντανακλά στην Ελλάδα κυρίως στο επίπεδο της εξόδου της χώρας στις αγορές, η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν πείθει για την εξέλιξη της οικονομία της».
Αναφερόμενη στην προφυλάκιση Παπαντωνίου και κληθείσα να σχολιάσει εάν τα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης αγγίζουν πλέον και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η κ. Κεφαλογιάννη απαντά: «Αγγίζουν μια ολόκληρη χρονική περίοδο για την οποία η ΝΔ τότε είχε ασκήσει δίκαια, σκληρή κριτική, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας όλα τα νοσηρά φαινόμενα που είχαν λάβει τεράστιες διαστάσεις».
Τέλος, στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές σε τεταμένο κλίμα πόλωσης, η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει: «Αν η τεχνητή πόλωση, η ένταση και η σκανδαλολογία είναι το οπλοστάσιο της κυβέρνησης για τις εκλογές τότε θα υπάρχει ένας ακόμα σοβαρός λόγος καταδίκης της από το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου