Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Ούτε σε αυτή, όυτε στην επόμενη Βουλή η ΝΔ θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών- Φωτορεπορτάζ- Στην Καστοριά για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης




mitsotakis_kastoria4
O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, και με τον κόσμο να φωνάζει "Ζήτω η Μακεδονία",  έκανε την ακόλουθη δήλωση:


  «Ηλιόλουστη μέρα σήμερα και η Καστοριά γιορτάζει 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Η τελευταία
πόλη της Μακεδονίας η οποία απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε στον κορμό της μητέρας Ελλάδος και αποτίουμε, σήμερα φόρο τιμής σε όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είναι η Μακεδονία μας ελεύθερη και ελληνική. Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη "μακεδονική" γλώσσα και τη "μακεδονική" εθνότητα στους γείτονές μας. Επαναλαμβάνω από εδώ, από την ακριτική Καστοριά, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, και να παίρνουμε πάντα από την πλούσια ιστορία μας αυτά τα χρήσιμα μηνύματα τα οποία θα αποτελούν και τον οδηγό για τις μελλοντικές μας επιλογές. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η χώρα αυτή μεγαλούργησε όταν ηγεσία και λαός ήταν ενωμένοι και όταν κινήθηκε βάσει σχεδίου, προγράμματος και, κυρίως,  πολιτικού ρεαλισμού».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε ο κ. Καμμένος με φόντο την συμφωνία των Πρεσπών στην οποία αναφερθήκατε, δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι τέλους και βλέπουμε μια αλλαγή στην στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου με παροχές, προσλήψεις. Αντέχει δημοσιονομικά η χώρα μια τέτοια στρατηγική στην οικονομία;

Κ. Μητσοτάκης: Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος  θα πορευθούν μαζί μέχρι το τέλος, σφιχταγκαλιασμένοι και απολύτως εξαρτημένοι από τις καρέκλες τους. Έχω εδώ και πολύ καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε και για αυτό το κρεσέντο παροχών και λαϊκισμού στο οποίο έχει επιδοθεί προσωπικά ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα περισσότερες αχρείαστες προσλήψεις στο Δημόσιο. Χρειάζεται δουλειές, επενδύσεις και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα κάνει την μηχανή της πραγματικής οικονομίας να πάρει ξανά μπροστά. Ο κ. Τσίπρας, οι Υπουργοί του και ο κ. Καμμένος δεν διαθέτουν κανένα τέτοιο σχέδιο, γι' αυτό και δυστυχώς αρκούνται στο να επαναλαμβάνουν τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης, αυτές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Η χώρα και οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν ήδη πολύ ακριβά μία φορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Δεν αντέχουν να πληρώσουν δεύτερη φορά και την πτώση του.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε δίπλα σας είναι ο κ. Κασαπίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Είστε αισιόδοξος ότι θα καταφέρετε να βάψετε γαλάζια την Περιφέρεια το βράδυ των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου;

Κ. Μητσοτάκης: Θέλω να σας πω κατ' αρχάς ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο καλός μου φίλος, ο Γιώργος Κασαπίδης,  εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του να υπηρετήσει τον τόπο του, τη Δυτική Μακεδονία, και να είναι ο υποψηφιος μας για την Περιφέρεια αυτή. Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, μπήκαμε μαζί στην Βουλή το 2004. Έχω προσωπική άποψη  για τις ικανότητές του, για τις δυνατότητές του, για την αγάπη που του έχει δείξει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας. Αλλά τον εμπιστεύομαι και  απόλυτα στο να εκπονήσει αυτό που σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αυτός ο όμορφος τόπος. Ένα εθνικό, περιφερειακό  αναπτυξιακό σχέδιο. Ένα σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιφέρειας η οποία δυστυχώς και αυτή έχει πληρώσει τις ανερμάτιστες επιλογές και της σημερινής περιφερειακής διοίκησης, αλλά και της κεντρικής κυβέρνησης συνολικά.

Η Δυτική Μακεδονία έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργειακό κέντρο της χώρας κάνοντας όμως μια σταδιακή μετάβαση από τις  παλιές παραδοσιακές μορφές ενέργειας σε νέες μορφές ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει  σημαντικά τον πρωτογενή της τομέα, τα αγροτικά της προϊόντα, την ορεινή της κτηνοτροφία και βέβαια ν' αναδείξει και τον τουριστικό της πλούτο δώδεκα μήνες το χρόνο σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά. Για όλα αυτά, λοιπόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Κασαπίδη ότι θα εκπονήσει αυτό το συγκροτημένο περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο και εύχομαι με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού -εγώ- αλλά και με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας -ο Γιώργος- να μπορέσουμε από κοινού να υπηρετήσουμε αυτό το όραμά μας. Ναι, η Δυτική Μακεδονία θα είναι γαλάζια μετά τις επόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, για τον Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή δίνετε την ίδια στήριξη;

Κ. Μητσοτάκης:  Και με τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή είμασταν μαζί το 2004. Μπήκαμε μαζί στη Βουλή και έχω πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση στο έργο το οποίο έχει επιτελέσει και προφανώς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει της προσωπικής μου εκτίμησης και της στήριξής μου».
  Photo 11-11-2018, 11 35 20.jpgPhoto 11-11-2018, 11 42 46.jpgPhoto 11-11-2018, 12 21 07.jpgPhoto 11-11-2018, 12 38 21.jpgPhoto 11-11-2018, 12 40 25.jpgPhoto 11-11-2018, 13 10 35.jpgPhoto 11-11-2018, 13 14 24.jpgPhoto 11-11-2018, 13 16 55.jpgPhoto 11-11-2018, 13 32 13.jpgPhoto 11-11-2018, 13 51 02.jpgPhoto 11-11-2018, 13 57 01.jpgPhoto 11-11-2018, 14 00 01.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.