Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η Ν.Δ. ζητά απαντήσεις από τους υπουργούς που εμπλέκει ο Θ. Κιτσάκος στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ


Η Ν.Δ. ζητά απαντήσεις από τους υπουργούς που εμπλέκει ο Θ. Κιτσάκος στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ

Απαντήσεις από τους υπουργούς που εμπλέκει ο Θ. Κιτσάκος στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ ζητά η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για πρωτοφανές σκάνδαλο από το οποίο προκύπτει τεράστια ζημιά για το Δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες.
Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, αναρωτιέται τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αν γνώριζαν ή όχι τις ενέργειες τους
στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι διόρισαν και αν συμφώνησαν ή όχι με τις ενέργειες του εκλεκτού τους.
Αναλυτικά, αναφέρει: 
«Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την εκτόξευση των χρεών της βιομηχανίας λιπασμάτων ELFE στη ΔΕΠΑ και την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρεών, δηλώνει δημόσια ότι το θέμα ήταν σε πλήρη γνώση  
- των πρώην και νυν υπουργών Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και Γιώργου Σταθάκη
- του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
- του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη
- του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα
- και της τότε υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη 
Ο κ. Κιτσάκος κατονομάζει έξι στελέχη της κυβέρνησης και τους εμπλέκει σε ένα πρωτοφανές  σκάνδαλο  από το οποίο προκύπτει τεράστια ζημιά για το Δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες.

Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί; Γνώριζαν ή όχι τις ενέργειες τους στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι διόρισαν; Συμφώνησαν ή όχι με τις ενέργειες του εκλεκτού τους;». 
Σημειώνεται ότι ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος κατήγγειλε εχθές ότι στην κυβέρνηση ήξεραν καλά τι συνέβαινε με την προμήθεια φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ προς την Εταιρεία Ελληνικών Λιπασμάτων (ELFE), συμφερόντων Λαυρεντιάδη, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, από τους Σταθάκη, Φλαμπουράρη έως τους Δραγασάκη και Πιτσιόρλα, αλλά και την τότε ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνονταν για κάθε του κίνηση και είχαν δώσει την έγκρισή τους.
Χθες, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους υπουργούς που αναφέρονται στις καταγγελίες του πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ να πάρουν θέση και να σταματήσουν να κρύβονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.