Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Βορίδης: Θα διερευνήσουμε την υπόθεση "μυστικά κονδύλια"- Ενδεχόμενο πρότασης μομφής πριν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ  Μάκης Βορίδης
"Ο κ. Τσίπρας μπορεί να διασφαλίσει πλειοψηφία και για τη συμφωνία των Πρεσπών και για να μείνει στην κυβέρνηση. Παρόλα αυτά επιλέγει να στηρίξει τον κ. Καμμένο. Βάζω ένα πολιτικό ερώτημα, λοιπόν. Γιατί επιλέγει τον κ. Καμμένο έναντι του κ. Κοτζιά από τη στιγμή που αυτό δεν δικαιολογείται πολιτικά;".

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ τόνισε επίσης τα εξής:

"Ο κ. Τσίπρας μεταξύ του αρχιτέκτονα της συμφωνίας με τα Σκόπια και εκείνου που την αντιμάχεται επιλέγει να στηρίξει τον δεύτερο ενώ θέλει να εφαρμόσει τη συμφωνία. Είναι μια βαθιά αντίφαση και αντινομία με στοιχεία παραλογισμού. Η χώρα διασύρεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Αυτά είναι πρωτοφανή". Θύμισε επίσης ότι "η ΔΗΜΑΡ έφυγε από τη συγκυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ, που δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το μακεδονικό. Υπουργοί έφευγαν για ζητήματα μικρότερης σημασίας. Εάν ο κ. Καμμένος επέλεγε να καταψηφίσει όχι απλώς τη συμφωνία αλλά και την κυβέρνηση, ο κ Τσίπρας δεν θα έπεφτε. Υπάρχουν μονάδες στο κοινοβούλιο που μπορούν να κρατήσουν τον κ. Τσίπρα στην κυβέρνηση".

Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα μυστικά κονδύλια. Επαναφέροντας την ατζέντα του για "ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς" σημείωσε:

"Εξετάζουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και της Δεξιάς. Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε σύγκρουση ανάμεσα στο λαϊκισμό και τον ορθολογισμό. Συσκοτίζεται η ουσία της συζήτησης και γίνεται συγκεχυμένη κυρίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά ασυνεπής. Κάνει ιδιωτικοποιήσεις την ώρα που σκίζεται για τις ιδέες της αριστεράς". Μιλώντας για την κατάληψη χώρου στη Φιλοσοφική από τον Ρουβίκωνα είπε ότι "έπρεπε να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία χωρίς δεύτερη συζήτησ. Τα πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται. Χρειάζεται αστυνομική προστασία. Οταν παραβιάζεται ο νόμος πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία. Αν θέλουμε εσωτερική φύλαξη, ας έχουμε εσωτερική φύλαξη".

Ο κ. Βορίδης σημείωσε επίσης ότι "αν κάποιος έλεγε ότι οι ιδέες της Δεξιάς είναι ελαττωματικές αυτό δεν θα προκαλούσε εντύπωση. Επειδή εγώ είπα το αντίστροφο έγινε σεισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.