Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

«Γαλάζια απόβαση» με Μητσοτάκη - Σαμαρά


Πηγή: tharrosnews.gr
Iσχυρό πολιτικό «στίγμα» είχαν  οι φετινοί εορτασμοί της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. 
Αν και το πρωί στην παρέλαση η κυβέρνηση είχε τον «πρώτο» λόγο με την παρουσία δύο υπουργών και βουλευτών της, το «σκηνικό» άλλαξε το απόγευμα όταν αποχώρησαν τα κυβερνητικά στελέχη και στην Πύλο πραγματοποιήθηκε «γαλάζια» απόβαση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφθασε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και τον υποδέχθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική αναπαράσταση της Ναυμαχίας στην προβλήτα του λιμανιού της Πύλου, παρουσία χιλιάδων κόσμου. Όπως ήταν φυσικό, η παρουσία των ισχυρών ανδρών της ΝΔ «τράβηξε» στην Πύλο και  αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι προετοιμάζονται εν όψει των εκλογών του Μαΐου, καθώς  και ενδιαφερόμενους για βουλευτική υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές. Το «παρών» έδωσε το απόγευμα και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Δήλωση Σαμαρά
Σε μια «λακωνική» δήλωση προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς φθάνοντας στη Πύλο : «Εμείς εδώ γιορτάζουμε μια μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, τη νικηφόρα Ναυμαχία του Ναυαρίνου, την ώρα που κάποιοι βυθίζονται στη λάσπη των Πρεσπών».

Σήμερα τα «σπουδαία»
Όπως ήταν φυσικό χθες το βράδυ δεν υπήρχε χρόνος για συζητήσεις και αποφάσεις. Τα «σπουδαία» αναμένονται σήμερα,  οπόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να βρεθούν κατ’ ίδιαν το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Μεσσηνία θα είναι ανάμεσα στα άλλα που θα συζητήσουν οι δύο πολιτικοί. Αν και τις προηγούμενες ημέρες οι πληροφορίες ήθελαν το θέμα αυτό να αποτελεί το πρώτο «πιάτο», ωστόσο οι εξελίξεις στο Σκοπιανό φαίνεται να έβαλαν και άλλα κρίσιμα θέματα στην «ατζέντα» αυτής της συνάντησης. Αργότερα, στις 6 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να επισκεφθούν το δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, στο δημαρχείο της Πύλου, και εν συνεχεία θα αναχωρήσουν για Αθήνα.

Του Κώστα Γαζούλη 
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.